OKOV x FBLmusic

Release Date
09/05/2018
fotografija
Naida Halilović

Zagrijavanje za vikend u FBL redakciji ovog petka započeli smo odličnim mixom koji je ekskluzivno za FBL music platformu pripremila Sandra Nadarević aka OKOV.

Sandra Nadarević aka OKOV, studentica farmaceutskog fakulteta u Tuzli, predstavlja novi val techno artista. Muzikom se bavi od malih nogu, kada je stekla obrazovanje na polju klasične muzike. Kao tinejdžerka prvi put se susreće sa zvukom elektronske muzike i tada se zaljubljuje u njenu slobodu i mogućnost kreativnog izražavanja preko DJ setova. Tuzlanski drum and bass duo Fa11out ima veliku ulogu u oblikovanju njenog muzičkog ukusa i njeni počeci se vežu za ovaj dvojac. Energičnost i dinamičnost drum and bass muzike je ono što je privuklo da dalje istražuje.

Neki od njenih uzora u techno muzici su Rebekah, Scalameriya, Forest People, Ansome, I Hate Models, Blush Response i u njima svakodnevno nalazi inspiraciju i motivaciju za rad.

U budućnosti planira razne muzičke projekte o kojima još ne želi da govori ali neka vam ovaj miks ispunjen melanholijom, i kontrastom između svjetla i tame, bude bijeg iz svakodnevnog života i uvid u njen doživljaj zvuka.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Traktmouse
TRAKTMOUSE 4 FBL