OKOV x FBLmusic

Zagrijavanje za vikend u FBL redakciji ovog petka započeli smo odličnim mixom koji je ekskluzivno za FBL music platformu pripremila Sandra Nadarević aka OKOV (Soundcloud). 

 

Sandra Nadarević aka OKOV, studentica farmaceutskog fakulteta u Tuzli, predstavlja novi val techno artista. Muzikom se bavi od malih nogu, kada je stekla obrazovanje na polju klasične muzike. Kao tinejdžerka prvi put se susreće sa zvukom elektronske muzike i tada se zaljubljuje u njenu slobodu i mogućnost kreativnog izražavanja preko DJ setova. Tuzlanski drum and bass duo Fa11out ima veliku ulogu u oblikovanju njenog muzičkog ukusa i njeni počeci se vežu za ovaj dvojac. Energičnost i dinamičnost drum and bass muzike je ono što je privuklo da dalje istražuje.

 

Neki od njenih uzora u techno muzici su Rebekah, Scalameriya, Forest People, Ansome, I Hate Models, Blush Response i u njima svakodnevno nalazi inspiraciju i motivaciju za rad.

 

U budućnosti planira razne muzičke projekte o kojima još ne želi da govori ali neka vam ovaj miks ispunjen melanholijom, i kontrastom između svjetla i tame, bude bijeg iz svakodnevnog života i uvid u njen doživljaj zvuka.


foto_Naida Halilović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Adnan Jakubović live set za FBL music