Danas je DAN RATOVA ZVIJEZDA: May the 4th be with you!

Danas je 4. maj, odnosno May the Fourth, vrlo važan datum svim obožavateljima sage Ratova zvijezda. Datum je povezan sa slavnom rečenicom May the Force be with you. Nastavak jednog od najpopularnijih filmskih serijala s milionima vjernih poklonika postaje neizbježna stvarnost koja bi se na filmskim platnima trebala ostvariti 18. decembra 2015.

 

 

John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson i Max von Sydow pridružit će se originalnoj glumačkoj postavi Ratova zvijezda koju čine Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew i Kenny Baker u filmu Ratovi zvijezda: Epizoda VII, objavili su prije nekoliko dana Disney i Lucasfilm.

 

Jako smo uzbuđeni što konačno možemo objaviti glumačku postavu. Istovremeno je uzbuđujuće i nadrealno vidjeti zajedno obožavani oroginalnu postavu i ove sjajne nove izvođače koji će još jednom oživjeti taj svijet, izjavio je redatelj J.J. Abrams koji će režirati novi nastavak ove SF opere.

 

Snimanje počinje za nekoliko sedmica. Iako su pripisane uloge i njihovi opisi izostali u službenoj objavi, američki Variety saznaje da će Driver igrati negativca sličnog Darthu Vaderu, Isaacov lik bi bio karakterno blizak Han Solou, a Boyega će igrati Jedija. Bob Iger, Disneyjev šef, u jednom je obraćanju najavio da bi se radnja ovog filma trebala odvijati 30 godina nakon Povratka Jedija i trebala bi imati neka poznata i neka nova lica.

 

 

 

Do novog nastavka provjerite 10 činjenica koje dosad vjerojatno niste znali o ovoj filmskoj sagi.

 

 

1. U samom početku produkcije film je nosio ime Adventures of the Luke Starkiller As Taken From the Journal of the Whills, Saga I: The Star Wars. U međuvremenu je glavni naziv skraćen samo na Star Wars, a Lukeu je prezime promijenjeno u nešto “pitomije” – Skywalker.

 

luke-skywalker-hamill

 

 

2. Sithovi su se prvotno zvali The Damned, ali u februaru 1977.  na scenu je stupio britanski bend istog imena te je Lucas bio prisiljen smisliti novo.

 

3. Ako ste veliki fan, ovo vjerojatno znate, ali informacija je sama po sebi prezabavna da bismo je izostavili. Frank Oz, čovjek iza glasa Mastera Yode svoj je glas posudio i Miss Piggy.

 

frank-oz-yoda

 

4. Kao inspiracija za lik Yode, prilično očito, poslužio je Dalaj Lama.

 

5. Jabba The Huttom objeručke je upravljalo čak deset lutkara.

 

6. Ewoksi pričaju tibetski. Točnije, “majstor od zvuka” Ben Burtt upotrijebio je u njihovom jeziku brojne fraze iz tibetskog jezika. Bio je inspiriran BBC-jevim dokumentarcem o jezicima te nakon toga snimio nekoliko izvornih govornika. Također, pilot Landa Calrissiana, Nien Nunb, priča jednim od tanzanijskih dijalekata.

 

7. Lik Hana Sola baziran je na slavnom redatelju Francisu Fordu Coppoli, a Lucasu je za Chewbaccu kao inspiracija poslužio vlastiti kućni ljubimac, aljaški malamut Indiana. Da, on je bio inspiracija i za Indianu Jonesa.

 

chewbacca-quote3

 

8. Osim toga, da je Georgeu Lucasu, kao što je bilo planirano, a ne Coppoli, povjerena režija Apokalipse danas najpopularnije SF sage na svijetu danas vjerojatno ne bi bilo, natuknuo je u jednom od intervjua njezin tvorac.

 

9. Ime R2-D2 nastalo je iz snimateljskog žargona: Reel 2, Dialog 2 (Rola 2, Dijalog 2).

 

10. Za ulogu Hana Sola osim Harrisona Forda razmatrani su i Kurt Russell, Nick Nolte, Al Pacino i Christopher Walken, a u ulozi Princeze Leije mogli smo gledati Meryl Streep, Jane Fondu ili Dianu Ross.

 

R2D2-C3PO_EP4-KEY-63_R_8x10

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Poslušajte novu pjesmu ISSUE benda Cacafuego