PLUSMINUS: Nova kolekcija Ene Dujmović i Borisa Majstorovića donosi spoj mode i savremene umjetnosti

Brend PLUSMINUS osnovala je dizajnerica Ena Dujmović u saradnji sa grafičarem Borisom Majstorovićem. Koncept PlusMinusa je prenošenje crteža na modne kreacije, otvaranje novog medija prezentacije umjetnosti i postavljanje iste u trodimenzionalnu formu. Cilj je da se onome što je inače klasični patern koji ukrašava određeni kroj da stvarna umjetnička i simbolička vrijednost, te da pri tome vizualna slika bude zanimljivija.

 

1-plusminus

 

Ono što je specifično u novoj kolekciji je da je zadržana klasična tehnika izrade bakropisa i akvatinte kako bi grafika zadržala svoj autentični prikaz crteža. Linerni crtež se bolje prikazuje klasičnom tehnikom zbog suptilnosti, kontrole linije i direktnosti u prenošenju crteža na tekstil. Crtež ovdje ostavlja prostor ideji da se prikaže sama u svom prirodnom procesu.

 

2-plusminus

 

PLUSMINUS kolekcija može biti shvaćena kao moda, modna kreacija koja dobro izgleda, ali istovremeno i kao savremena umjetnost koja je pronašla novi vid prezentovanja. Kolekciju čini 6 elegantinih i jedostavnih krojeva kako se crtež ne bi gubio i kako bi zadržao svoju priču. Suština kolekcije je da se nosi, mijenja, živi sopstveni život djela, da komunicira i postavlja trend.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dVvUP_z7Cj8[/youtube]

 

Editorijal je snimljen na lokaciji industijske zone fabrike Klas. Fotografije je snimila fotografkinja Maja Topčagić, a video Igor Hamzić.

 

3-plusminus 5-plusminus 6-plusminus 7-plusminus 8-plusminus

 

Modeli_Ajla Klico, Lejla Džanković

Make-up_Renata Ponjević

Styling_Lejla Emrić

Nakit_Werkstatt studio

Torbe_Obsessive Compulsive

Fotografija_Maja Topčagić

Video_Igor Hamzić

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Film Jasmile Žbanić QUO VADIS, AIDA? i na Toronto film festivalu