Alisa Teletović izložila radove na Internacionalnom Art Fairu u Veneciji

Datum objave
19/09/2022

Slikarka Alisa Teletović je na svjetskom i umjetničkom događaju na venecijanskom Internacionalnom Art Fairu u Veneciji predstavila tri slike. Izabrane su slike pod imenom Poljubac, Čekajući početak i Faca, 100×150 cm dimenzija, kombinovane tehnike na platnu.

Nalazimo se u vremenu koji je donio mnogo tehničkih dostignuća, a posrnuli smo kao ljudi i kao bića. Toliko toga negativnog, lošeg i depresivnog se nadvilo nad nama, tamna strana svijeta isplivava na površinu. Kako pronaći sebe u uzburkanom moru? Ja ne dozvoljavam da budem plijen, ja sam optimistična romantična, žena u sazrijelom dobu, još evaliviram da vidim u ozračenom sumraku vremena kako pokazati NADU, ljubav, nježnosti. Slike Poljubac, Faca, Čekajući početak, se bave upravo istinskom inspiracijom potrebnom za čovjeka, izjavila je umjetnica Alisa Teletović.

Venice International Art Fair traje od 14. septembra do 5. oktobra 2022 godine, a izložena djela u sklopu izložbe može se pogledati u Palazzo Albrizzi Capello u Veneciji.

Umjetnica je također u Tuzli na INTERBIFEP International Biennial of Portrait izložila dva rada pod naslovima Umor i Znati kad stati. Naslovi radova nagovještavaju kako je Alisino viđenje svijeta i društva. Ukazuje nam kako se trebamo centrirati i vratiti sebi, svojim iskonskim osjećanjima, ujedno naći izlaz iz svakog osjećaja tuge, neispunjenosti i zatvorenosti. Duboko prodrijeti u svoju unutrašnjost i pronaći odgovore.

Alisa Teletović slika i radi u svom ateljeu na Čengić Vili u Sarajevu i poziva sve ljubitelje i ljubiteljice prave umjetnosti na šoljicu čaja i razgovore o umjetnosti.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Wimu Wendersu uručeno Počasno Srce Sarajeva