Predstava STOTINU MALIH SMRTI ponovo na sceni SARTR-a

Release Date
15/05/2024
fotografija
Velija Hasanbegović

U petak, 17. maja s početkom u 20h na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR će biti odigrana predstava Stotinu malih smrti.
Predstava nastala prema tekstovima Semezdina Mehmedinovća, a u režiji Jovane Tomić. Uloge ostvaruju Sead Pandur, Amila Terzimehić, Kemal Rizvanović i Nikolina Vujić.

Od ogromnog bogatstva Mehmedinovićeve literature, tematski okvir naše dramatizacije je fokusiran na telo i smrtnost. Preispitivanje ljudske smrtnosti kroz prizmu ranjivosti tela, ali i propitivanje celokupnog života pojedinca u odnosu na neminovni kraj, otvorio je put ka promišljanju brojnih malih smrti. One su simboličke, metaforičke ali i stvarne, materijalne, koje čine sastavni deo života. Tehnikom dramaturške montaže i kolažiranja različitih segmenata navedenih knjiga, uvodimo publiku u intimne prostore junaka, kako fizičke tako i mentalne i emotivne. U jednoj pozorišnoj večeri svi zajedno idemo na put, down the memory lane, u egzile i povratke, kontinuitete i diskontinuitete, lomove i ponovna uspostavljanja, izjavile su Jovana Tomić i Olga Dimitrijević.

Autorica muzike i performerka u predstavi je Nikolina Vujić, dok scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.