Samsungovi novi monitori dizajnirani za moderne radne prostore i igre sljedeće generacije

Kompanija Samsung Electronics objavila je danas tri nova monitora: moderni i minimalistički Space Monitor, CRG9 – dizajniran za neuporedivo iskustvo igranja i UR59C – zapanjujući 4K UHD zakrivljeni monitor idealan za kreatore sadržaja. Svaki od ova tri monitora nudi najbolje od tehnologije, od izuzetno širokih zaslona i živopisnih boja za impresivno igranje do dizajna koji štedi prostor i povećava produktivnost.

 

 

Samsungova najnovija linija monitora je nevjerovatno raznovrsna i pokazuje našu posvećenost kontinuiranoj inovaciji i vodstvu u kategoriji. Svi ovi monitori su dio naše veće strategije u ovoj godini, da vam ponudimo izbor kako bi mogli dobiti ono što želite – lijepe, vrijedne uređaje koji vas inspirišu da učinite više, rekao je Seog-gi Kim, izvršni potpredsjednik za vizuelno poslovanje u kompaniji Samsung Electronics.

 

 

 

Space Monitor: moderan, minimalan i fleksibilan dizajn

 

Samsung Space Monitor koristi svoj elegantan dizajn i funkcionalnost kako bi korisnicima i korisnicama omogućio da se fokusiraju na ono što je na ekranu, a ne na ono što se nalazi oko njega. Jedinstveno ugrađeno rješenje za uštedu prostora, minimalistički stalak koji se pričvršćuje za stol i tako oslobađa prostor za radnu površinu za krajnju produktivnost korisnika. Samsung Space monitor se lako postavlja i prilagođava kada ga ne koristite, a jednostavno ga je vratiti nazad i postaviti uz zid. Jednostavnim ergonomskim podešavanjem, pristupom portu i diskretnim sistemom za upravljanje kablovima, Space Monitor poboljšava oblik i funkciju svake radne stanice ili kućne kancelarije.

 

Samsung Space Monitor (2)

 

Osim estetike, Space Monitor je i monitor sa visokim performansama. 27-inčni model nudi QHD rezoluciju za nevjerovatno detaljne, oštre slike, dok 32-inčni model prikazuje sadržaj u 4K UHD-u.

 

Space Monitor korisnicima pruža i jedinstveni stalak koji može nestati u zadnjem dijelu monitora. Kada se koristi postolje, Space Monitor se može lako nageti ili izvući iz zida. Također se može spustiti na površinu stola, a Samsungova funkcija Zero Height Adjustable Stand pruža vrhunsku svestranost za bilo koju vrstu gledanja. Stalak ne samo da čini gledanje udobnijim, već i eliminiše problem upravljanja kablom integrirajući napajanje, kao i HDMI kablova kroz ruku za čist i fleksibilan izgled.

 

 

Samsung Space Monitor
Samsung Space Monitor

 

 

CRG9 49 ”Gaming Monitor: Ultra široki ekran sa dvostrukom QHD rezolucijom

 

CRG9 je prvi izuzetno širok monitor za igre visoke rezolucije sa omjerom stranica 32: 9. Pruža brzinu osvježavanja od 120 Hz sa brzim odzivom od 4 ms na 49-inčnom ekranu koji minimizira zaostajanje slike i zamućenje pokreta, kako biste bez poteškoća držali korak sa brzim tempom igranja. Napravljen za vrhunsko iskustvo igranja, monitor ima i AMD Radeon FreeSync ™ 2 HDR tehnologiju kako bi se smanjilo kidanje ekrana i ulazna latencija, te se osigurala najbolja moguća brzina snimanja i glatko iskustvo igranja.

 

Sadržaj zaista oživljava na CRG9, sa dvostrukom QHD rezolucijom (5120×1440) i HDR10 sa vrhunskom svjetlinom od 1000 nita, pružajući najfinije detalje u najsvjetlijim i najmračnijim dijelovima slike. HDR10 pruža izvanredno lokalno zatamnjenje, a HDR sa visokim kontrastom nudi napredne spektakularne detalje koji nisu dostupni u monitorima koji nisu HDR. Monitor takođe koristi i revolucionarnu tehnologiju kompanije Quantum dot, za izuzetno širok raspon precizne reprodukcije boja i zakrivljenost ekrana od 1800 mm, kao i vrlo široko vidno polje za potpunu vidljivost.

 

Ekvivalentno dva 27-inčna QHD 16: 9 monitora postavljena jedan uz drugi, ultra široki ekran 32:9 također pružaju vrhunsku fleksibilnost u više zadataka uz pomoć PBP (Picture-by-Picture) funkcionalnosti koja omogućava da dva video izvora budu na istom ekranu. CRG9 sadrži jedan HDMI priključak, dva Display Porta, USB 3.0 i mogućnosti povezivanja slušalica. Samsung je također dizajnirao CRG9 s manjom veličinom stalka za praktičnost i fleksibilnost u prostoru svakog igrača.

 

Samsung CRG9 super ultra-wide gaming monitor
Samsung CRG9 super ultra-wide gaming monitor

 

 

UR59C 32” monitor: Prvi svjetski 32-inčni zakrivljeni 4K UHD dizajniran za kreatore sadržaja

 

 

Idealan za kreatore sadržaja koji traže svestranost i performanse, novi UR59C 32-inčni monitor ima UHD zakrivljeni ekran sa kontrastom od 2,500:1 i punu 3840×2160 4K UHD rezoluciju sa podrškom za do milijardu boja. Zakrivljenost 1500R pruža doista impresivno iskustvo koje sija prilikom stvaranja sadržaja i umjetnosti, gledanja video zapisa ili igranja, a smanjuje naprezanje očiju koje se obično povezuje sa dugim periodima tradicionalne upotrebe monitora.

 

Dostupan u tamnoj plavo-sivoj boji, UR59C ima izuzetno tanak dizajn, s dubinom od samo 6,7 mm sa zadnjim kućištem sa teksturom. Njegov ekran je pričvršćen na vitko, ali čvrsto V-tanko metalno postolje koje oblaže kablove i smanjuje njegov trag na radnom prostoru.

 

Sva tri monitora predstavit će se na Samsungovom CES štandu u Las Vegasu od 8. do 11. januara 2019. godine.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Izumljen supersonični fen za kosu