Sito&Resheto WEARABLE ART – brend sa originalnim i unikatnim konceptom

Nelisa Baždar, diplomirana likovna umjetnica, odnedavno je počela svoje umjetničke radove štampati na tekstil od kojeg kroji i šije odjeću za žene. Tako je nastao brend pod nazivom Sito&Resheto – Wearable art.

 

Priča počinje u mom malom studiju – magija spaja različite elemente moje umjetnosti – crteža, grafika i plesa i pokreta, transformirajući ih u nešto opipljivo, primjenjivo, tečno i slobodno. Tako od crteža, grafike, slike, preko printanja na tkaninu, kreiranja i šivanja, nastaje unikatan odjevni predmet koji obuhvata i ističe ljepotu i ličnost žene koja ga nosi, kreće se i teče sa njom gdje god ona želi da ide. Inspiracija za stvaranje umjetnosti je sam život, jer su za mene oni neodvojivi – umjetnost je život i život je umjetnost, kaže za FBL Nelisa Baždar.

 

sito & resheto (3)

 

Tehnika koju korisi je sublimaciona štampa na tekstil. Tako Nelisina umjetnost postaje nešto što grli tijelo, kreće se s njim, vodi ga u noce avanture. Vizualno postaje opipiljivo, trodimenzionalno i živo.

 

Ljepota pokreta koju ljudsko tijelo može da izrazi i ljepota i sjaj žene koja je sama po sebi savršeno i jedinstveno umjetničko djelo prirode, spojeni sa mojim stvaranjem i dizajnom zaista daju jedinstvenu i originalnu priču – moja umjetnost postaje slobodna, fluidna, van okova, ramova, galerija, muzeja, zatvorenih prostora. Dostupna je, tu je, primjenjiva je, kaže nam Nelisa.

 

Više o brendu pogledajte ovdje SITO&RESHETO – WEARABLE ART!

 

sito & resheto (2)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako su modne kuće iznenada počele da pričaju o održivosti i modnoj čaroliji