#TheAfricaTheMediaNeverShows You: Ljepša strana Afrike

Kad otvorite novine, gledate televiziju ili surfate internetom, ako naiđete na tekst ili slike o Africi obično su to fotografije rata, izgladnjele djece ili bolesti. Kako bi stali tome u kraj grupa mladih Afrikanaca i Afrikanki odlučno je počela na Twitter postavljati fotografije sa hashtagom #TheAfricaTheMediaNeverShowsYou kako bi zajedno počeli graditi pozitivnu i moćnu sliku o njihovom kontinentu, piše magazin Good.

 

Tako pod tim hashtagom možete naći predivne fotografije velikih sportskih stadiona, veličanstvenu modernu arhitekturu i modu.

 

Kako sam odrastala počela sam se sramitit svoje zemlje i negativnih slika o Africi koje su je prikazivale kao izoliran kontinent. Veoma je važno pokazati različitosti i ljepotu Afrike, izjavila je za Fusion Diana Salah, jedna od učesnica kampanje.

 

Naravno, siromaštvo je i dalje prisutno, međutim, to ne znači da Afrika nije dom i drugih, ljepših priča koje žude da budu pokazane svijetu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.