#TheAfricaTheMediaNeverShows You: Ljepša strana Afrike

Kad otvorite novine, gledate televiziju ili surfate internetom, ako naiđete na tekst ili slike o Africi obično su to fotografije rata, izgladnjele djece ili bolesti. Kako bi stali tome u kraj grupa mladih Afrikanaca i Afrikanki odlučno je počela na Twitter postavljati fotografije sa hashtagom #TheAfricaTheMediaNeverShowsYou kako bi zajedno počeli graditi pozitivnu i moćnu sliku o njihovom kontinentu, piše magazin Good.

 

Tako pod tim hashtagom možete naći predivne fotografije velikih sportskih stadiona, veličanstvenu modernu arhitekturu i modu.

 

Kako sam odrastala počela sam se sramitit svoje zemlje i negativnih slika o Africi koje su je prikazivale kao izoliran kontinent. Veoma je važno pokazati različitosti i ljepotu Afrike, izjavila je za Fusion Diana Salah, jedna od učesnica kampanje.

 

Naravno, siromaštvo je i dalje prisutno, međutim, to ne znači da Afrika nije dom i drugih, ljepših priča koje žude da budu pokazane svijetu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
haris kusturica
Druga samostalna izložba Harisa Kusturice u Galeriji Novi Hram