U BiH je stigao REVALID, omiljeni švicarski brend za njegu kose

Release Date
14/11/2022

Ove jeseni na police apoteka u Bosni i Hercegovini stiže dugoočekivani švicarski brend za cjelovitu njegu kose Revalid. Okosnica brenda su proizvodi koji brinu o ljepoti i zdravlju kose izvana i iznutra, a namijenjeni su ženama i muškarcima koji traže jednostavno, ali učinkovito rješenje za poticanje rasta kose.

Dolaskom brenda Revalid, prvi put u BiH će biti dostupan naučno ispitani i nagrađivani aktivni sastojak Redensyl koji daje vidljive rezultate i osigurava da vaša kosa zablista u svoj svojoj ljepoti.

 

Revalid je bosanskohercegovačkom tržištu predstavljen u hotelu Novotel u Sarajevu gdje se održao stručni skup i druženje zvanica. Predavači prof. dr. Emina Kasumagić-Halilović i prof. dr. Edin Suljagić sa stručnog aspekta su prisutnima pojasnili uzroke i dijagnostiku opadanja kose, kao i trenutne terapijske opcije sprečavanja gubitka kose. Posebno su istakli novi holistički pristup u rješavanju problema gubitka kose, koji pruža inovativna linija proizvoda Revalid Hair Loss.

 Tokom panel diskusije svi prisutni su imali priliku da panelistima postave pitanja vezano za predstavljene nove Revalid proizvode, kao i općenita pitanja vezana za sve češći problem gubitka kose.

Pobjednička kombinacija u borbi protiv opadanja kose

 Opadanje kose danas predstavlja velik problem i kod žena i kod muškaraca. Ono uveliko ovisi o genetici, nedovoljnom unosu vitamina, minerala i hranjivih tvari, neophodnih za rast zdrave i bujne kose, ali nekada je rezultat i krivog tretiranja i izlaganja kose velikom stresu.

 

Često, ne razmišljajući, posežemo za raznim hemijskim i mehaničkim tretmanima za kosu koji mogu na nju ostaviti nepoželjne posljedice. Čak i sam stres i užurbani način života ovdje igraju veliku ulogu. U posljednje vrijeme se sve više spominje i učestao problem opadanja i prorjeđivanja kose kao posljedica preboljelog COVID-19.

Šta učiniti? Važno je, naravno, uočiti problem na vrijeme te uravnotežiti prehranu i osigurati svakodnevno dovoljan unos važnih vitamina za kosu i kožu. Čak i kada je stanje već narušeno treba što prije krenuti u rješavanje problema, pravilnim izborom preparata za njegu kose iznutra i izvana.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.