Air Bonsai: Levitirajuće bonsai drveće

Vjerojatno vam je poznato da je japanska hortikulturna umjetnost uzgoja patuljastog drveća pod nazivom bonsai jedna od ikona zemlje izlazećeg sunca, te se proširila čitavim svijetom. Tvrtka Hoshinchu Air Bonsai Garden iz Tokija želi bonsai prenijeti u hi-tech okruženje, pa je na Kickstarteru predstavila projekt Air Bonsai, kojim žele na tržište dovesti drvca koja doslovce levitiraju u zraku.

Drvce je posađeno u posebnu magnetiziranu vazu, ispod koje se nalazi bazna stanica koja stvara magnetsku energiju odbijanja, zahvaljujući sili koju stvaraju dva istopolna magneta. Možete ga staviti u vazu i ne smije biti teže od 300 grama, a osim lebdenja na mjestu na visini od 2 centimetra iznad baze, u sistem je ugrađen i rotirajući mehanizam, koji omogućuje da se vaše drvce okreće.

Tvrtka će ponuditi više proizvoda temeljenih na ovoj tehnologiji, pa ćete moći kupiti komplete s različitim vrstama već posađenog drveća, ili samo vazu i baznu stanicu, kao i vaze napravljene od raznih materijala uključujući vulkansku lavu.

 

Najjeftiniji Air Bonsai komplet ćete moći kupiti za nekih 200 dolara, ali uz njega nećete dobiti drvce već ćete morati posaditi vlastito, dok se kompleti s drvcima različitih vrsta i starosti prodaju po cijenama koje dostižu i do 10.000 dolara. Na početku će se isporuke raditi samo u Japanu.

 

izvor_Colossal

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.