U SARTR-u u pripremi nova predstava MOJ SIN SAMO MALO SPORIJE HODA

Datum objave
08/11/2022
fotografije
SARTR

U Sarajevskom ratnom teatru SARTR-u u toku je proces priprema za novu predstavu koja nastaje prema tekstu Ivora Martinića Moj sin samo malo sporije hoda, a u režiji Ivana Plazibata.

– Drama ‘Moj sin samo malo sporije hoda’ premijerno je izvedena 2011. godine. Napisao sam je iz potrebe da u tom trenutku napišem nešto o nestalnosti života i koliko nas to kada se stvari ne odvijaju onako kako želimo ili kako društvo očekuje, boli. Isto tako bavio sam se obitelji kao univerzalnom jedinicom društva, a koja tako oslikava društvo u cjelini. Produkcija ove drame u izvođenju kazališta ZKM gostovala je na MESS-u davne 2012. godine, gdje sam za ovu dramu dobio Zlatni lovorov vijenac. Na žalost, do danas nijedan moj tekst nije postavljen u Bosni i Hercegovini. Uvijek postoje razlozi zašto se nešto dugo čeka, pa vjerujem da se čekalo upravo da se sve poklopi kako treba – odličan ansambl, divan redatelj i sjajno kazalište kao što je SARTR, rekao je Ivor Martinić, autor teksta.

Produkcija u SARTR-u bit će 18. produkcija ovog teksta u svijetu.

Glumačku podjelu ove predstave čine: Jasna Diklić, Snežana Bogićević, Mirela Lambić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Džana Džanić, Matea Mavrak i Enes Kozličić.

Osim glumačkog ansambla, autorski tim predstave čine i dramaturginja Nejra Babić, scenograf Vedran Hrustanović, kostimografkinja Lejla Hodžić, za scenski pokret zadužena je Amila Terzimehić, a za muziku Nedim Zlatar.

Premijera predstave Moj sin samo malo sporije hoda zakazana je za 8. decembar 2022.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Umjetnička izložba THE SMILE OF THE SPHINX u Collegiumu artisticumu