Svjetski sajam nauke, inovacija i kreacija Maker Faire dolazi u Sarajevo

Datum objave
24/05/2022

U Domu mladih i na platou Skenderija u Sarajevu 28. i 29. maja 2022. bit će održan jedan od najvećih svjetskih sajmova nauke, inovacija i kreacija – prvi Sarajevo Maker Faire, u organizaciji Asocijacije FabLab. Na Maker Faireu, koji slavi nauku, kreativnost i inovativnost, bit će predstavljeno oko 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine i cijele regije.

Upoznat ćete zabavno lice nauke kroz niz STEM radionica, edukativni escape room i zakoračiti u virtualni svijet uz upotrebu najsavremenije VR opreme. Bit će tu zaista fantastičnih stvari za vidjeti: od studentske formule, RISC i FPGA računara, robota za uništavanje mina, velikih 3D printera itd.,  a bit će organizovano i preko 20 radionica za najmlađe od 4 do 18 godina, poručuju iz FabLaba.

Najveći show na Zemlji, kako ga zovu, izložba je izuma, kreativnosti i ljudske snalažljivosti, interesantna za cijelu porodicu.

Maker Faire je okupljanje fascinantnih, znatiželjnih ljudi koji vole da stvaraju i koji rado prezentiraju svoj rad.

Od inžinjera, umjetnika, naučnika do startupa i firmi, Maker Faire je mjesto za sve mejkere koji žele da pokažu svoje hobije, eksperimente, projekte i raznovrsna umijeća.

Za sve posjetioce ulaz je slobodan.

Subota, 28.5.2022., od 10h do 18h

Nedjelja, 29.5.2022., od 10h do 15h

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Mjesec Rowente, -20% popusta na kompletan Rowenta asortiman!