Zina S Sparling Jewellery: Senzualan, ekstravagantan, hrabar i odvažan nakit

Umjetnica sa londonskom adresom porijeklom iz BiH Zina Softić-Sparling potpisuje neobično lijepu kolekciju nakita – Zina S Sparling Jewlery. Povezan kroz emocije i sentimentalne vrijednosti, ručno rađen u zlatu, dragom i poludragom kamenju, njen nakit je namijenjen klijenteli koja cijeni ekskluzivnost, istančan smisao za estetiku i kreativnost inspirisanu umjetnošću i historijom.

 

sparling5

 

– Svaki komad je ručno rađen couture nakit, spoj Art Decoa, drevnog Rima, Bizantijskog i Otomanskog cartsva, dadaizma, Bauhausa, arhaičke srebrne čipke, 18 karatnog zlata, dragog i poludragog kamenja i lukzuzne bronze. Svaki komad je plod nevjerovatne energije koja me stalno pokreće da stvaram, rekla nam je dizajnerica.

 

Zinine muze su Tolda Swinton i Isabella Rossellini, a njena ljubav prema ljepoti rodila se dok je studirala klasičnu muziku. Ne voli mas-produkciju i sve što radi je rađeno ručno u njenom malom studiju u Londonu. Njeni klijenti su: od Saudijskog kraljevstva do italijanskih glumaca – eklektični, elegantni, sofisticiranog ukusa i sa željom da posjeduju nešto što je nesvakidašnje, neobično, ekstravagantno, a nakit je dospio i do magazina Marie Claire UK preko jedne klijentice koja poštuje Zinin rad, a koja je vlasnica butika u Londonu u Notting Hillu, gdje izlaže njen nakit.

 

Ukoliko i vi želite posjedovati jedan komad ovog senzualanog, ekstravagantnog, hrabrog i odvažnog nakita, posjetite Zininu stranicu i naručite, a mi vam predstavljamo nekoliko nama zanimljvih komada.

 

10622069_10152323753852076_2013616154_n sparling1 sparling2sparling4 sparling sparlin6sparling3sparling8

 

foto_Zina S Sparling

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Versus Versace proljeće/ljeto 2016.