Zina S Sparling Jewellery: Senzualan, ekstravagantan, hrabar i odvažan nakit

Umjetnica sa londonskom adresom porijeklom iz BiH Zina Softić-Sparling potpisuje neobično lijepu kolekciju nakita – Zina S Sparling Jewlery. Povezan kroz emocije i sentimentalne vrijednosti, ručno rađen u zlatu, dragom i poludragom kamenju, njen nakit je namijenjen klijenteli koja cijeni ekskluzivnost, istančan smisao za estetiku i kreativnost inspirisanu umjetnošću i historijom.

 

sparling5

 

– Svaki komad je ručno rađen couture nakit, spoj Art Decoa, drevnog Rima, Bizantijskog i Otomanskog cartsva, dadaizma, Bauhausa, arhaičke srebrne čipke, 18 karatnog zlata, dragog i poludragog kamenja i lukzuzne bronze. Svaki komad je plod nevjerovatne energije koja me stalno pokreće da stvaram, rekla nam je dizajnerica.

 

Zinine muze su Tolda Swinton i Isabella Rossellini, a njena ljubav prema ljepoti rodila se dok je studirala klasičnu muziku. Ne voli mas-produkciju i sve što radi je rađeno ručno u njenom malom studiju u Londonu. Njeni klijenti su: od Saudijskog kraljevstva do italijanskih glumaca – eklektični, elegantni, sofisticiranog ukusa i sa željom da posjeduju nešto što je nesvakidašnje, neobično, ekstravagantno, a nakit je dospio i do magazina Marie Claire UK preko jedne klijentice koja poštuje Zinin rad, a koja je vlasnica butika u Londonu u Notting Hillu, gdje izlaže njen nakit.

 

Ukoliko i vi želite posjedovati jedan komad ovog senzualanog, ekstravagantnog, hrabrog i odvažnog nakita, posjetite Zininu stranicu i naručite, a mi vam predstavljamo nekoliko nama zanimljvih komada.

 

10622069_10152323753852076_2013616154_n sparling1 sparling2sparling4 sparling sparlin6sparling3sparling8

 

foto_Zina S Sparling

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
KAFTAN STUDIO predstavlja nove IT jakne