Austin Butler u ulozi Feyd-Rautha izgleda zastrašujuće

Release Date
04/05/2023

U prvom traileru dugoočekivanog novog dijela filma Dune reditelja Denisea Villeneuvea srećemo Austina Butlera, ćelavog i zastrašujućeg izgleda. Butler, kojeg smo gledali u sjajnoj ulozi Elvisa Presleya u filmu Elvis Baza Luhrmanna, jedno je od glumačkih pojačanja zajedno sa Florence Pugh i Christopherom Walkenom. Pripala mu je uloga Feyd-Rautha kojeg je u adaptaciji filma Dune iz 1984. igrao Sting.

Feyd-Rautha je zli nećak Barona Harkonnena (Stellan Skarsgård), a brat sadističkog Glossua Rabbana, kojeg u Villeneuveovoj filmskoj franšizi glumi Dave Bautista. Dva brata su u konkurenciji da postanu nasljednici porodice Harkonnen na planeti Arrakis.

 

On je neko makijavelistički, mnogo okrutniji, mnogo strateškiji i narcisoidniji, izjavio je Villeneuve za Vanity Fair o Butlerovoj ulozi Feyd-Rautha.

– Rabban želi da ugodi, istakao je Villeneuve o razlikama između dva nećaka Harkonnena. On želi da udovolji baronu. Želi da zablista pred svojim ujakom, i ima nešto dirljivo u vezi sa Rabbanom jer je loš strateg. Nije baš inteligentan. Rabban se nalazi, na kraju prvog dijela, u poziciji u kojoj nema mozga da upravlja i kontroliše sve operacije. Feyd-Rautha Harkonnen je vrlo pametna, vrlo harizmatična figura i mnogo briljantnija.

S nestrpljenjem čekamo novi dio filma Dune, koji nas u kinima očekuje 3. novembra 2023.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Almir Đikoli dobitnik nagrade ALEKSANDAR PETKOVIĆ PETKO