Bella i Gigi Hadid podržale Palestinu na svojim društvenim mrežama

Datum objave
12/05/2021
naslovna fotografija
@bellahadid

Manekenke Bella i Gigi Hadid, Amerikanke čiji otac je Palestinac, putem Instagrama su podržale Palestinu. Komentarisale su sukobe u Jerusalemu, govoreći kako su duboko pogođene ovim dešavanjima, kao i da je cijela porodica Hadid uz Palestince.

https://www.instagram.com/p/COvgEwNtCK5/?utm_source=ig_embed

– Imala bih dosta toga reći, ali sad za sad, molim vas, čitajte i educirajte se. Nije riječ o religiji. Nije riječ o u širenju mržnje. Riječ je o kolonizaciji Izraela, etničkom čišćenju, vojnoj okupaciji i aparthejdu nad Palestincima koji traje godinama. Uz svoju sam braću i sestre Palestince, zaštitit ću vas i podržati što bolje budem mogla. Volim vas, napisala je Bella.

 

Ovo nije prvi put da su se sestre pružile podršku Palestini. Prošle godine u sedmom mjesecu Bella je postavila fotografiju pasoša svog oca uz koju je napisala: Moj baba i njegovo rodno mjesto Palestina.

Instagram je obrisao fotografiju uz objašnjenje da se fotografija protivi Instagram pravilima o uznemiravanju i bullyingu.

Instagrame, koji dio mog ponosa na očevo rodno mjesto je ‘bullying, zlostavljanje, uznemirujuće ili golotinja’? Ne smijemo biti Palestinci na Instagramu? Za mene je to bullying. Ne možete izbrisati historiju ušutkivanjem ljudi. To tako ne funkcionira, napisala je.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Predstavljamo Idu Fazlić, Brčanku koja je otkrila tajnu Rembrandtove NOĆNE STRAŽE