Filmovi na specijalnom, ljetnom izdanju Berlinalea bit će prikazani na 16 lokacija

Datum objave
12/05/2021
fotografija
Sandra Weller / Berlinale 2020.
tekst
FBL / Ervin Karamustafić

Ljetno izdanje Berlinalea, Summer Special, održat će se na otvorenom od 9. do 20. juna 2021. Organizatori su prezadovoljni jer će moći ponuditi svojim gledateljima open-air cinema iskustvo na 16 mjesta u Berlinu.

– Uprkos tome što smo ga na početku planirali drugačije, izuzetno smo zadovoljni zbog novog koncepta Berlinale Summer Speciala. Publika će dobiti vrlo posebno, kolektivno festivalsko iskustvo – nešto što nam je svima toliko dugo nedostajalo. Ljetni specijal usmjeren je ponovom potpaljivanju želje za odlaskom u kino i doprinosu oživljavanju kulturnih aktivnosti s publikom. Program festivala moći ćemo predstaviti berlinskoj publici u gotovo svim dijelovima grada na ukupno 16 mjesta, uključujući posebno kreirano kino na otvorenom na historijskom Muzejskom otoku Berlina. Projekcije lokalnog kina Kiez-Kino također će se održavati na otvorenom i bit će snažnije zastupljene u različitim dijelovima grada. Zahvaljujući izdašnom dodatnom finansiranju BKM-a i pomoći državne ministrice kulture, Monike Grütters, te Senatu Berlina, bez problema možemo pripremiti Ljetni specijal. Radujemo se filmašima i članovima i članicama žirija koji će nam se pridružiti u junu, istaknuli su direktori Berlinalea, Mariette Rissenbeek and Carlo Chatrian,

Berlinale poster 2021.

Tim Berlinalea punom parom radi na provedbi koncepta festivala na otvorenom. Razvijeni su higijenski i sigurnosni planovi koji će se koordinirati u uskom dijalogu s mjestima održavanja. Ljetni specijal proslavit će svoje otvorenje 9. juna u glavnom prostoru na Muzejskom otoku Berlin, a 13. juna bit će upriličena svečana dodjela nagrada.

Ljetni specijal također će ponuditi odabrane projekcije i za mlađu publiku.

Kompletan program bit će dostupan 20. maja na oficijelnoj stranici Berlinalea, a karte će se moći kupiti od 27. maja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zabranjeni filmski posteri