Filmovi na specijalnom, ljetnom izdanju Berlinalea bit će prikazani na 16 lokacija

Datum objave
12/05/2021
fotografija
Sandra Weller / Berlinale 2020.
tekst
FBL / Ervin Karamustafić

Ljetno izdanje Berlinalea, Summer Special, održat će se na otvorenom od 9. do 20. juna 2021. Organizatori su prezadovoljni jer će moći ponuditi svojim gledateljima open-air cinema iskustvo na 16 mjesta u Berlinu.

– Uprkos tome što smo ga na početku planirali drugačije, izuzetno smo zadovoljni zbog novog koncepta Berlinale Summer Speciala. Publika će dobiti vrlo posebno, kolektivno festivalsko iskustvo – nešto što nam je svima toliko dugo nedostajalo. Ljetni specijal usmjeren je ponovom potpaljivanju želje za odlaskom u kino i doprinosu oživljavanju kulturnih aktivnosti s publikom. Program festivala moći ćemo predstaviti berlinskoj publici u gotovo svim dijelovima grada na ukupno 16 mjesta, uključujući posebno kreirano kino na otvorenom na historijskom Muzejskom otoku Berlina. Projekcije lokalnog kina Kiez-Kino također će se održavati na otvorenom i bit će snažnije zastupljene u različitim dijelovima grada. Zahvaljujući izdašnom dodatnom finansiranju BKM-a i pomoći državne ministrice kulture, Monike Grütters, te Senatu Berlina, bez problema možemo pripremiti Ljetni specijal. Radujemo se filmašima i članovima i članicama žirija koji će nam se pridružiti u junu, istaknuli su direktori Berlinalea, Mariette Rissenbeek and Carlo Chatrian,

Berlinale poster 2021.

Tim Berlinalea punom parom radi na provedbi koncepta festivala na otvorenom. Razvijeni su higijenski i sigurnosni planovi koji će se koordinirati u uskom dijalogu s mjestima održavanja. Ljetni specijal proslavit će svoje otvorenje 9. juna u glavnom prostoru na Muzejskom otoku Berlin, a 13. juna bit će upriličena svečana dodjela nagrada.

Ljetni specijal također će ponuditi odabrane projekcije i za mlađu publiku.

Kompletan program bit će dostupan 20. maja na oficijelnoj stranici Berlinalea, a karte će se moći kupiti od 27. maja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kuća MARKA TWAINA bit će otvorena za pisce koji tamo žele naći inspiraciju