Bili smo na prvom L’Occitane Experience eventu u BiH

Release Date
26/10/2022
fotografije
Marko Jovančić

Francuski brend kozmetike za njegu tijela, lica i kose L’OCCITANE inspirisan je tajnama ljepote sa juga Francuske i regijom Provanse. Od vrijednosti koje ovaj brend zagovara, posebno se ističe ljubav i odnos prema prirodi i prema ljudima; kako prema konzumentima, tako prema zaposlenima i svim onim koji učestvuju i doprinose u skupljanju i proizvodinji prirodnih sastojaka. L’Occitane je posvećen zaštiti naše planete i odnosu prema ljudima koji je pun poštovanja.

S tim u skladu, L’Occitane BiH tim organizovao je prvi L’Occitane Experience Event sa ciljem da dočara i prenese ove vrijednosti na zvanice tokom dvodnevnog druženja. Tokom 13. i 14. oktobra MGallery Tarčin Forest Resort, kojeg okružuje ljepote šume i prirode, ugostio je devet zvanica među kojima su neki od naših najpoznatijih influensera i predstavnika relevantnih medija. I ekipa FBL magazina je bila na eventu.

Nakon okupljanja u L’Occitane trgovini u ARIA centru (bivšem BBI centru), gosti su se zaputili prema luksuznoj oazi odmora, Tarčinu Forest Resortu. Brand MGallery by Sofitel je ove godine otvorio prvi licencirani L’Occitane Spa u BiH što ga je učinilo savršenom lokacijom za L’Occitane Experience Event. Gosti su tako imali priliku iskusiti jedinstvene spa tretmane i masaže cijelog tijela.

Tokom eventa, održana je prezentacija nove Immortelle Precious linije za njegu kože lica koju karakterišu antioksidativna i anti-age svojstva eteričnog ulja smilja sa Korzike. Ekološki dobiveno eterično ulje bogato je aktivnim molekulama sa jedinstvenim anti-age efektom. Pored smilja, proizvodi nove linije uključuju ekstrakt leće za sužavanje pora i poboljšanje teksture kože te hijaluronsku kiselinu za dodatnu hidrataciju.

Immortelle Precious renovirana linija sastoji se od pjene za čiščenje lica, obogaćene vodice koja služi kao toner i prvi korak hidratacije, kreme za lice, kreme za područje oko očiju, te nove zvijezde kolekcije Immortelle Precious Enriched Emulsion koja u sebi objedinjuje dejstva fuilda i seruma za lice.

Nakon prdstavljanja nove Immortelle Precious linije, gosti su učestvovali u umjetničkoj radionici koju vodi akademska grafičarka Alisa Čaber u organizacije Kutcha Concept Store gdje su imali priliku da naslikaju ličnu interpretaciju pejzaža Provanse.

Svečana večera obilježena je posebnim menijem ispirisanim sastojcima brenda L’Occitane koju je pripremio kuhar Sedad Dželilović.

Experience Event je okončan u petak ujutro časom joge uz instuktoricu Ajlu Šaran.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.