Edib D x FBL music

Edib D je rođen u Travniku. Od najmlađih dana muzika postaje njegova svojevrsna opsesija, a krajem ’90-ih se upoznaje sa tada popularnim elektronskim žanrovima. Ubrzo house i techno postaju glavnim izborom muzike koju sluša, te počinje aktivno da istražuje scenu, posjećujući nastupe poznatih, ali i manje poznatih DJ-eva u zemlji i regionu.

 

Prije četrnaest godina sa prijateljem Sanjinom Ferušićem dolazi na ideju da se okuša u miksanju muzike. Godine 2009. godine formira DJ triling Šivini Drugari, koji su sa njim činili Nazzif i HigheR. Prekretnicu doživljava 2014. godine kada počinje da nastupa u sarajevskom klubu Pussy Galore. Nakon zatvaranja tog kluba prelazi u sada već kultni, klub Silver & Smoke, u kojem postaje resident. Pokreće dvije klupske noći: Moovin’ & Groovin’ i Extravaganza Nights, na kojima je ugostio brojne DJ-eve. Pored toga, nastupa i sa velikim zvijezdama koje gostuju u Silveru kao što su: Petar Dundov, Ray Okpara, Cid Inc, Patrice Baumel, Traumer, Quivver, Eelke Kleijn, Chicola. Pored nastupa u Silveru, prisutan je u klubovima i na festivalima širom BiH, a festivalske bine dijelio je sa imenima poput Dubfire, Carlo Lio, Alberto Ruiz, Paolo Barbato, Malden Tomić, Siniša Tamamović i mnogim drugim.

 

Zazire od svrstavanja muzike u žanrove i podžanrove i mrzi pitanje koju vrstu muzike sluša i pušta. Pušta sve od housea do techna, a što mu se uklapa u ideju i viziju seta. Voli energičnu, plesnu muziku, sa puno groovea. Obožava duge setove, u kojima, kombinacijama različitih muzičkih pravaca, nastoji da publici ispriča priču.

 

U budućnosti želi nastaviti „pomjerati“ publiku kad god mu se pruži prilika, ali i raditi na daljnjem razvoju bh. elektronske scene.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Predstavljena izložba BLANK TITLE umjetnika Dženana Hadžihasanovića