Kako odabrati kancelarijski stol i stolicu?

Release Date
26/08/2021

Najveći dio dana proveden u uredu svodi se na sjedenje u uredskom stolcu. Dugotrajno sjedenje može biti uzrokom mnogih problema od kojih su najčešći bolovi u leđima i vratu. Osim redovne fizičke aktivnosti u obliku vježbe ili intenzivnije šetnje, potrebno je paziti nanačin sjedenja kako biste izbjegli neželjene posljedice.

Vrijeme koje provodite sjedeći ima velik utjecaj na vaše zdravlje. Upravo zbog toga vrhunski uredski stol i stolica su ulog koji dajete za svoje zdravlje.

Kad idete u kupovinu nove kancelarijske stolice, treba uzeti u obzir više stvari. Kakvu vrstu materijala preferirate? Koliko vremena provodite za radnim stolom? Kakav oslonac za leđa želite/trebate? Imate li posebnu sobu kao kancelariju ili želite da se vaša nova kancelarijska stolica uklopi u namještaj vaše trpezarije ili dnevnog boravka? Donosimo nekoliko prijedloga iz JYSKovog asortimana.

 

Prave kancelarijske stolice 

Želite li sjediti – i osjećati se – kao šefica? Tada je TAMDRUP stolica za vas. Sa visokim naslonom, podstavljenim sjedištem i naslonima za ruke, to je vrhunski izbor kancelarijske stolice. TAMDRUP je prilagodljiva po visini i izuzetno udobna tokom dužih razdoblja sjedenja. Sadrži funkciju nagiba tako da samo sjednite i opustite se, leđima oslonjeni na naslon, umjesto da se naslonite preko stola. Površina joj je od umjetne kože kako bi se lako čistila i održavala.

 

Podesiv radni stol

Radni stol SLANGERUP osigurava prilagođavanje visine u zavisnosti od želja i potreba. Ovaj radni stol omogućava statodinamičko rasterećenje pri radu, čime se povećava produktivnost i čuva zdravlje.

Visinu radnog stola lako možete podesiti pomoću ručice za električno podešavanje između 68 i 119 cm. Tako sami možete odrediti najbolji položaj za stajanje i sjedenje.

 

Moderne kancelarijske stolice

Ako nemate posebnu radnu sobu već radite iz dnevne sobe, možda biste više voljeli stolicu koja bi se uklopila u uređenje kompletne dnevne sobe i trpezarije.

HVIDOVRE stolica je moderan izbor – kancelarijska stolica podesiva po visini, od furnir hrasta i metalne osnove sa okretnom bazom. Izvrsno će se uklopiti u ostatak prostora uz HVIDOVRE trpezarijske stolice iste baze.

 

Gejmerske stolice

Ako ste strastveni igrač ili igračica kompjuterskih igrica, važno je voditi računa o položaju tijela budući to nekada potraje i po nekoliko sati.

U tom slučaju gejmerska stolica bi mogla biti pravo rješenje za vas. Jedna od opcija je udobni RANUM sa LED rasvjetom koji se može podesiti po visini, a ima funkciju postupnog naginjanja za ublažavanje povratnog pritiska tokom višesatnog igranja igrica. Gejmerska stolica može poslužiti i kao domišljat, moderan i kvalitetan poklon vašem dežurnom informatičaru. Ergonomski dizajn pravilno će poduprijeti kičmu te će osigurati pravilno sjedenje uz monitor ili laptop.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.