JACQUEMUS predstavio kolekciju namještaja namijenjenu uživanju u ljetu

Release Date
19/04/2023
fotografije
Jacquemus

Iako je Simon Porte Jacquemus najpoznatiji po svojim modnim kolekcijama, ovaj dizajner s juga Francuske oduvijek je gajio veliku ljubav i interes za dizajn i dekoracije. Ovih je dana Milano centar svijeta za sve one koji uživaju u vrhunskom dizajnu i namještaju jer je u toku Milano Design Week u sklopu kojeg brojna renomirana imena predstavljaju novitete. Među njima je i Exteta, brend koji proizvodi luksuzni namještaj za boravak na otvorenom, s kojim je slavni dizajner Jacquemus ostvario saradnju, te predstavio prvu kolekciju nameštaja namijenjenog upravo uživanju u najboljem od ljeta.

U ovoj šarmantnoj kolekciji možete pronaći četiri modela stolica i ležaljki u različitim bojama, vaze, set za piknik, tanjure i kožne pladnjeve, ali i kopče za kosu, rijetke knjige po izboru dizajnera, a koje su posvećene Davidu Hockneyju, Tarsili Do Amaral, Renéu Burriju, Luisu Barragánu i Claudeu Noriju te čak fotografije Luciena Clerguea, uključujući i onu rijetku Pabla Picassa snimljenu tokom borbe s bikovima u Frejusu 1962.

Kolekcija privlači formom. Dio kolekcije po ličnom odabiru dizajnera su i fotografije i knjige. Tu su  knjiga o Marseilleu, omiljenom gradu Simona Porte Jacquemusa, i fotografije Luciena Clerguea koje dizajner iznimno cijeni.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.