FASADA predstavlja nakit s motivima rozete sa stare franjevačke crkve u Mostaru

U Mostaru će se u utorak, 4.12. predstaviti savršen blagdanski poklon! U centru Mostara, u maloj atraktivnoj galeriji Rondo mostarske arhitektice nastavljaju priču o nakitu. I o arhitekturi.

 

rozeta 1

 

Nada Komadina i Martina Milićević priču o brendu Fasada započele su Ilustriranom arhitektonskom bojankom, koja se pokazala kao uspješan projekt: istovremeno edukacijska knjiga, antistres terapija, hobi i zabava, igra, umjetnost, arhitektura, ilustracija, suvenir, turistička razglednica, uspomena iz Mostar, a nastala je u saradnji s akademskom slikaricom Majom Rubinić.  U decembru 2017. godine Fasada ostvaruje saradnju s brendom Samusa, i nastaje linija arhitektonskog nakita s motivima Mostara.

 

Nada Komadina i Martina Milićević
Nada Komadina i Martina Milićević

 

Ovim projektima promiče se kultura Mostara kroz već primijenjenu arhitekturu reprezentativnih objekata, ali i urbanističke mape poznatih i karakterističnih dijelova grada Mostara. Kroz nakit se predstavljaju motivi Stare gimnazije, Starog mosta, mape Rondoa i mape Starog grada te detalj gradskog sata s Kosače i Interpretacijskog muzeja, a sada i rozete sa stare franjevačke crkve u Mostaru.

 

Radi se o srebrenom nakitu; o naušnicama, prstenovima, privjescima i broševima. U utorak je predstavljanje „limitirane edicije“, s motivom rozete, i to u vidu broša i privjeska.

 

fasada mostarmostar 1

fasada mostar 2fotke Tarik (11) fasada mostar 1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Posjetili smo SBA školu letenja