FASADA predstavlja nakit s motivima rozete sa stare franjevačke crkve u Mostaru

U Mostaru će se u utorak, 4.12. predstaviti savršen blagdanski poklon! U centru Mostara, u maloj atraktivnoj galeriji Rondo mostarske arhitektice nastavljaju priču o nakitu. I o arhitekturi.

 

rozeta 1

 

Nada Komadina i Martina Milićević priču o brendu Fasada započele su Ilustriranom arhitektonskom bojankom, koja se pokazala kao uspješan projekt: istovremeno edukacijska knjiga, antistres terapija, hobi i zabava, igra, umjetnost, arhitektura, ilustracija, suvenir, turistička razglednica, uspomena iz Mostar, a nastala je u saradnji s akademskom slikaricom Majom Rubinić.  U decembru 2017. godine Fasada ostvaruje saradnju s brendom Samusa, i nastaje linija arhitektonskog nakita s motivima Mostara.

 

Nada Komadina i Martina Milićević
Nada Komadina i Martina Milićević

 

Ovim projektima promiče se kultura Mostara kroz već primijenjenu arhitekturu reprezentativnih objekata, ali i urbanističke mape poznatih i karakterističnih dijelova grada Mostara. Kroz nakit se predstavljaju motivi Stare gimnazije, Starog mosta, mape Rondoa i mape Starog grada te detalj gradskog sata s Kosače i Interpretacijskog muzeja, a sada i rozete sa stare franjevačke crkve u Mostaru.

 

Radi se o srebrenom nakitu; o naušnicama, prstenovima, privjescima i broševima. U utorak je predstavljanje „limitirane edicije“, s motivom rozete, i to u vidu broša i privjeska.

 

fasada mostarmostar 1

fasada mostar 2fotke Tarik (11) fasada mostar 1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Počinje bh. kino distribucija filma LJUBAV OKO SVIJETA