Malo drugačiji Zodijak autorice Vanje Lazić

Datum objave
06/03/2021
ilustracije
Vanja Lazić

Jedan od prvih ilustratorskih angažmana Vanje Lazić, freelancerice i ilustratorice iz Zenice, bila je izrada ilustracija Queer horoskopa za deset godina rada Sarajevskog otvorenog centra. Reakcije su bile jako pozitivne i od tada se Vanji motala ideja po glavi da uradi i svoju verziju ilustracija horoskopskih znakova. Što je i učinila.

U svojim prikazima sam se više bavila nekim intuitivnim, ličnim asocijacijama na svaki znak nego „činjenicama“ i mislim da mi je upravo to omogućilo da moje ilustracije budu nešto drugačije od vizuala koje smo navikli viđati kada je riječ o horoskopu. Oduševljena sam reakcijama, komentarima i tumačenjima koje su ljudi imali na ilustracije i čini mi se da su upravo kroz njih one dobile neku novu dimenziju i vrijednost, kaže nam Vanja.

Vidjeli smo Vanjine ilustracije na društvenim mrežama i toliko se oduševili da nismo mogli sačekati da nacrta svih 12 znakova, pa vam predstavljamo devet završenih. Raka, Vagu i Strijelaca s nestrpljenjem iščekujemo, a ukoliko vam se dopada nešto od ilustracija, Vanja ih aplicira na majice i cekere, pa možete pokloniti dragim prijateljima ili sebi. Napominjemo da smo trenutno u sezoni Riba.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Authority Partners: Snaga IT industrije u BiH