Neka vas ove zime grije beeknit pletivo

beeknit je mali hobby brand Maje Marjanović i nastao je iz ljubavi prema pletenju i vuni koju joj je prenijela mama kao maloj djevojčici. Brend je dio fashion art kolektiva i branda ZEUS AND US pod čijom palicom su radili mali fashion showroom na kojem se prvi put prošle godine beeknit prestavio na prvoj Čajanci kod Zeusa.

 

beeknit (2)

Mama me naučila plesti i sa godinama je ljubav rasla, dok sam ja sebi i svojim bližnjima radila handmade pletene šalove, kape, haljine i ostala pletiva. Vuna koju koristim mora uvijek sadržavati mali dio akrila (30% ) kako ne bi bila toliko oštra, osim ako nije riječ o Merino vun i da ne imala taj osjećaj ‘grebanja’, te da se može u nekoj žurbi sa velikom mrljom oprati u perilici za robu na 30 stupnjeva obavezno sa regeneratorom za kosu, kaže nam Maja.

 

Inače se vuna uvijek pere sa regeneratorom za kosu, jer su vlakna od vune ista kao vlakna naše kose, te ćete na taj način najbolje sačuvati vaše pletene komade.

 

Ukoliko želite i vi jedan da vas grije tokom ove zime javite se Maji putem FB pagea beeknit.

 

beeknit (4) beeknit (5) beeknit (6) beeknit (7) beeknit (8) beeknit (9) beeknitfoto_Klementina Tadin

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje #FBLstyle kombinacije ove sedmice