Revolucionarno iskustvo za sva čula koje nude Samsung i umjetnik Michael Murphy

Datum objave
10/09/2021
fotografije
Samsung

Kompanija Samsung bila je domaćin umjetničkog doživljaja za sva čula u londonskoj galeriji Saatchi sa perceptualnim umjetnikom Michaelom Murphyjem. Oni su zajedno prikazali impresivnu spiralnu instalaciju koja se sastoji od jedanaest najsavremenijih Samsungovih super Neo QLED TV Infinity ekrana, putem koje je publika prisustvovala ekskluzivnom nastupu dueta Gorgon City koji izvodi elektronsku muziku na predivnom vidikovcu Skywalk Biokovo na jadranskoj obali u Hrvatskoj. Producent ovog događaja Cercle je bio zadužen za snimanje ovog nesvakidašnjeg nastupa koji je uključio i premijeru pjesme Skywalk ovog dueta, nazvane po čuvenoj lokaciji, a koji je publika mogla pratiti preko super Neo QLED ekrana instalacije uz nevjerovatno realan kvalitet slike.

Saatchi Gallery, London

Ovo sveobuhvatno iskustvo predstavlja nastavak posvećenosti Samsunga stalnom kombinovanju umjetnosti i tehnologije, uz vizionarski pristup Michaela Murphyja. Na Murphyjevoj spiralnoj instalaciji, visokoj oko 3,5 metra i postavljenoj u zamračenoj prostoriji, publika je putem ekrana prisustvovala ekskluzivnom nastupu dueta Gorgon City, dok su pokretna kamera i kinematografija ekipe Cerclea dočarale bogate pejzaže stjenovitog Parka prirode Biokovo na južnoj obali Hrvatske – i to sve preko najsavremenijih Neo QLED 8K Infinity ekrana koji su prikazali i najsitnije detalje. Dok je počinjao nastup dueta Gorgon City na nevjerovatnom i arhitektonski složenom šetalištu od stakla, otkrivena je Murphyjeva perceptualna instalacija sa jedanaest ekrana bez okvira i refleksije koji su bili usklađeni i poredani u obliku spirale za poseban vizuelni efekat po kojem je ovaj umjetnik poznat.

– Veoma sam ponosan na ovu instalaciju. Ovo je prvi put da sam radio sa pokretnim slikama, tako da je bio pravi izazov da ih spojim ne na jednom, nego na jedanaest ekrana, i osjećaj je stvarno sjajan. Naravno, posao su mi olakšali nevjerovatna produkcija Cercle i impresivan kvalitet slike Neo QLED ekrana, da ne spominjem činjenicu da su to najtanji Samsungovi ekrani do sada, ali sam presretan što mi je ova instalacija pomogla da svoju umjetnost podignem na viši nivo. Zato mi je tako drago što smo Samsung i ja zajedno radili na ovom projektu – jer navodimo gledaoce da vide svijet u novom svjetlu. Ja to radim uz pomoć savršenih perceptualnih trikova, a Samsung uz pomoć svojih savršenih ekrana, izjavio je Michael Murphy.

Saatchi Gallery, London

Dok su se na ekranima bez okvira prelamale živopisne nijanse plave, narandžaste i zelene boje hrvatske obale uz nevjerovatno realan kvalitet slike, publika je ne samo prenesena na scenu na jadranskoj obali, već je i, zahvaljujući Murphyjevoj transformativnoj instalaciji, ušla u jedan potpuno drugačiji svijet.

– Samsung se  stalno trudi da pomjera granice, a nema veće granice koju treba preći od dostizanja nove i svježe perspektive, izjavio je Nathan Sheffield, rukovodilac TV i AV sektora kompanije Samsung. Zato smo željeli da sarađujemo sa Michaelom, jer njegov rad uvijek prevazilazi granice između umjetnosti i percepcije. Cercle radi to isto sa muzikom, filmom i kulturom. Cilj je da svojim korisnicima pokažemo kako svijet može biti ekspresivan, inspirativan i živopisan. Sa Michaelom, produkcijom Cercle i neprikosnovenom vizuelnom snagom super Neo QLED ekrana smo napravili veliki korak ka svom cilju. 

Ovo je prosto nevjerovatno, rekao je osnivač kompanije Derek Barbolla. Snimali smo razne predivne scene širom svijeta i znali smo da Skywalk video sa duetom Gorgon City neće biti izuzetak. Međutim, nijedan nastup koji smo snimali nije izgledao tako vjerno na ekranu. A u kombinaciji sa perceptualnom umjetnošću Michaela Murphyja, sve to se podiže na jedan viši nivo. To pokazuje da, kada iskombinujete muziku, film, umjetnost i najbolji televizor na svijetu, možete da napravite nešto zaista posebno. 

– Velika je čast sarađivati sa Samsung i Cercle timom. Bilo je nevjerovatno iskustvo snimati na čuvenoj lokaciji koja, po našem mišljenju, savršeno odgovara ovoj pjesmi. Oduševio nas je način na koji rade i nadamo se da će se ovaj video dopasti svima jednako koliko i nama, izjavio je Matt Robson-Scott iz dueta Gorgon City. 

Samsung nov Neo QLED televizor pruža sveobuhvatno iskustvo i nevjerovatan doživljaj gledanja uz vjeran kvalitet slike, bogatstvo boja i tehnologiju bez refleksije u udobnosti sopstvenog doma. Uz super moćnu vizuelnu tehnologiju, dostupnu samo na Neo QLED 8K televizoru, zaista možete da iskusite nove perspektive. Više o našim modelima saznajte ovdje.

Snimak ovog ekskluzivnog nastupa možete pogledati i iskusiti nove prespektive iz prve ruke na Samsung.com.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Hastahana
Kako bi umjetničko djelo moglo spasiti budućnost jednog parka