Premijera predstave NEĆE BITI SMAK SVIJETA u SARTR-u

Datum objave
11/09/2021
fotografija
Deni Ingilizovski

Osamnaestog septembra sa početkom u 20h na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, premijerno će biti izvedena predstava Neće biti smak svijeta, autora Adnana Lugonića, a u režiji rediteljice Nine Nikolikj. Reprize su zakazane za devetnaesti i dvadeseti septembar. Predstava je nastala u koprodukciji Peripetija Production, Makedonski narodni teatar i Sarajevski ratni teatar SARTR.

Već dok se izgovara prva replika, na maloj sceni oblikovanoj u scenski prostor koji treba da predstavlja i nalikuje na takozvani dom za sve životne potrebe ali sa univerzalnom funkcionalnošću, tekst mladog autora Adnana Lugonića potpuno vas obuzima i bez ikakvih dodatnih efekata, sasvim ogoljeno i potpuno suštinski vas vodi niz likove jedne porodice – otac i dvije sestre. Pri tome atmosfera, građena od mlade rediteljke Nine Nikolikj, sadrži autentičnu životnu tenziju, kao i veliku tajnu, koje su propratni dio realnih životnih situacija, a u savremenom teatarskom realizmu ne mogu vas tako često iznenaditi i vješto voditi kroz lavirint zvani život, rekla je Zvezdana Angelovska.

U predstavi igraju: Dženana Džanić, Darja Rizova i Saša Handžić. Kostime je radila Ivana Karanfilovska Ugurovska, scenografiju Angel Petrovski, muzičku adaptaciju Oliver Mitkovski i Dimitar Masevski (kompozicija Magdalena). Saradnik za makedonski jezik je Gjorgji Jolevski, a fotograf Deni Ingilizovski.

Rezervacije ulaznica moguće je izvršiti putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox FB stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
zeljanik
Probajte zeljanik po receptu Asje Sirbubalo, mag. farmacije i nutricionizma