Sarajevo Film Festival: 33 svjetske i 3 međunarodne premijere u BH Film programu

Datum objave
03/08/2021

Ovogodišnji program BH FILM, čiji je nosilac Udruženje filmskih radnika BiH, u svom šesnaestom izdanju, u sklopu 27. Sarajevo Film Festivala, donosi 52 naslova. Ove godine u sklopu programa bit će prikazano: 7 dugometražnih igranih i 12 dugometražnih dokumentarnih filmova, 2 omnibusa, 17 kratkih igranih i dokumentarnih filmova i 14 studentskih filmova.

Okosnicu programa već desetu godinu zaredom čini studentski takmičarski program koji okuplja filmove studenata bh. filmskih akademija i fakulteta. Ove godine za tri zvanične nagrade (Najbolji studentski film, Specijalno priznanje žirija i Specijalna pomen) takmiči se 14 filmova studenata Akademije umjetnosti iz Banja Luke, Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, Sarajevo Film Academy, te Fakulteta dramskih i filmskih umjetnosti u Bijeljini.

Članovi/ce žirija bh. studentskog takmičarskog programa

O tome koji su najbolji bh. studentski filmovi ove godine će odlučiti scenaristica i dramaturginja Bojana Vidosavljević, rediteljica Nejra Latić Hulusić i reditelj Goran Dujaković.

Ovogodišnji program će ukupno predstaviti 33 svjetske i 3 međunarodne premijere.

BH Film je program koji za cilj ima promociju bosanskohercegovačkog filma, a svake godine se dokazuje kao važna i neizostavna platforma za bh. autore bez obzira gdje žive i rade.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
POSTFEST SARAJEVO 2021. predstavio brojne filmske i teatarske sadržaje