H&M Russia

H&M privremeno obustavlja prodaju u Rusiji

Release Date
03/03/2022

Dok traje sukob između Ukrajine i Rusije, sve više kompanije se povlači iz Rusije. I H&M je objavio da privremeno obustavlja svu prodaju u Rusiji, zbog invazije na Ukrajinu. Izjavili su kako su zabrinuti zbog razvoja situacije u Ukrajini. U zvaničnom saopštenju, švedski div kaže da ostaje uz sve ljude koji pate. Jučer uvečer ruska web stranica H&M-a na engleskom jeziku nije bila dostupna kupcima za naručivanje.

Rusija je bila šesto najveće tržište H&M-a sa 4% grupne prodaje u četvrtom tromjesečju 2021. Dok su smanjivali broj fizičkih trgovina na mnogim tržištima, H&M je povećavao broj u trgovina u Rusiji.

H&M je samo jedna u nizu firmi koje su zaustavile prodaju u Rusiji. Striming servis Netflix objavio je da je pauzirao sve buduće projekte i akvizicije iz Rusije. Kompanija je saopštila da procjenjuje utjecaj trenutne invazije na Ukrajinu. Stoga će snimanje serije Zato, na ruskom jeziku, biti obustavljeno.

Također, kompanija Oracle je saopštila da je obustavila operacije u Rusiji. Podsjećamo, i Apple je prije dva dana saopštio da obustavlja prodaju svih svojih proizvoda u Rusiji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
RahatLook. x Sevdah Skateboard