Scherlenbacher x FBLmusic

Release Date
10/05/2018
fotografije
Mario Ilić

U našu muzičku play listu upisao se i Dino Buturović aka Scherlenbacher, koji je posebno za FBL music pripremio mix.

Scherlenbacher  se aktivno počeo baviti muzikom prije nešto više od dvije godine, kada je odlučio da se nakon završetka fudbalske karijere posveti svojoj drugoj strasti – muzici. Ljubav prema elektronskoj muzici počinje još u školskim danima. U to vrijeme je neprestano slušao izvođače poput Adija Lukovca, Aphexa Twina, Daft Punk, Fatboy Slima i druge muzičare iz ere devedesetih i dvijehiljaditih.

Scherlenbacher x FBLmusic (2)

Muzički stil koji preferira se teško može opisati žanrovski, jer je čitav život pod uticajem širokog spektra muzike, tako da se u njegovim setovima, pored house i techno uticaja, često mogu čuti ambientalne, te eksperimentalne trake.

Pored muzike vrijedi napomenuti da je aktivan kao osnivač i predsjednik Kulturne Platforme FJU: koja u Beču radi na promociji i umrežavanju kreativaca iz raznih društvenih spektara te organizaciji izložbi i plesnih događaja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.