#SpeakOutListenUp: Avon pomaže ženama u borbi protiv nasilja

Međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25.11. i tad započinje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja. Partnerstvo Avona globalno i sva lokalna podrška odgovor je na istraživanja koja pokazuju da je neki od oblika nasilja doživjela 1 od 3 žene, da 38% žena ne zna gdje potražiti pomoć i čak 60% ne vjeruje da će ih se shvatiti ozbiljno i da će dobiti stvarnu pomoć.

 

Avon će sarađivati s WAGGGS-om kako bi osigurao da je što više žena i djevojčica sposobno prepoznati rodno uslovljeno nasilje i identificirati načine za sigurno traženje pomoći. Partnerstvo ima za cilj podizati svijest o nasilju nad ženama i konkretnoj podršci širom svijeta, s potencijalom da dosegne više od 15 miliona žena i djevojaka koje predstavljaju Avon i WAGGGS. Program je osmišljen kako bi se riješila tišina oko rodno uslovljenog nasilja te potaknulo osnaživanje žena i djevojaka koje su izložene nasilju i zlostavljanju da bezbrižno govore i da pristupe podršci koja im je potrebna. Tokom 16 dana aktivizma, cijeli će se Avon digitalni svijet obojiti u narandžasto, u znak podrške svim žrtvama nasilja.

 

1 od 3

 

Već duže od 130 godina Avon izražava napredne stavove o pitanjima važnim za žene, te je podržao i UN Women principe osnaživanja žena (WEPs), koji za cilj imaju poticaj organizacija da kroz svoje poslovanje rade na jačanju ravnopravnosti spolova. Principi jasno navode korake kroz koje organizacije mogu osnažiti žene i promovisati rodnu ravnopravnost na radnom mjestu, lokalnoj zajednici i svuda u svijetu, s posebnim naglaskom na značaj uticaja korporacija.

 

Avon je kompanija kojoj je borba protiv nasilja u srži poslovanja te svoj globalni glas želi iskoristi za rasvjetljavanje mnogih oblika nasilja, uznemiravanja i zlostavljanja koje doživljavaju žene i djevojke. Kroz dugi niz godina Avon je sakupio i donirao više od 65 miliona dolara u više od 70 zemalja svijeta. I Avon Bosna i Hercegovina ponosan je dio ove globalno važne borbe, s više od 70.000 KM usmjerenih u podršku lokalne zajednice i osnaživanje žena.

 

Pridružite nam se u ovoj borbi i borite se s nama protiv nasilja nad ženama.

 

SpeeakOutListenUp

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Mount Kimbie prvi put u Beogradu