#SpeakOutListenUp: Avon pomaže ženama u borbi protiv nasilja

Međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25.11. i tad započinje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja. Partnerstvo Avona globalno i sva lokalna podrška odgovor je na istraživanja koja pokazuju da je neki od oblika nasilja doživjela 1 od 3 žene, da 38% žena ne zna gdje potražiti pomoć i čak 60% ne vjeruje da će ih se shvatiti ozbiljno i da će dobiti stvarnu pomoć.

 

Avon će sarađivati s WAGGGS-om kako bi osigurao da je što više žena i djevojčica sposobno prepoznati rodno uslovljeno nasilje i identificirati načine za sigurno traženje pomoći. Partnerstvo ima za cilj podizati svijest o nasilju nad ženama i konkretnoj podršci širom svijeta, s potencijalom da dosegne više od 15 miliona žena i djevojaka koje predstavljaju Avon i WAGGGS. Program je osmišljen kako bi se riješila tišina oko rodno uslovljenog nasilja te potaknulo osnaživanje žena i djevojaka koje su izložene nasilju i zlostavljanju da bezbrižno govore i da pristupe podršci koja im je potrebna. Tokom 16 dana aktivizma, cijeli će se Avon digitalni svijet obojiti u narandžasto, u znak podrške svim žrtvama nasilja.

 

1 od 3

 

Već duže od 130 godina Avon izražava napredne stavove o pitanjima važnim za žene, te je podržao i UN Women principe osnaživanja žena (WEPs), koji za cilj imaju poticaj organizacija da kroz svoje poslovanje rade na jačanju ravnopravnosti spolova. Principi jasno navode korake kroz koje organizacije mogu osnažiti žene i promovisati rodnu ravnopravnost na radnom mjestu, lokalnoj zajednici i svuda u svijetu, s posebnim naglaskom na značaj uticaja korporacija.

 

Avon je kompanija kojoj je borba protiv nasilja u srži poslovanja te svoj globalni glas želi iskoristi za rasvjetljavanje mnogih oblika nasilja, uznemiravanja i zlostavljanja koje doživljavaju žene i djevojke. Kroz dugi niz godina Avon je sakupio i donirao više od 65 miliona dolara u više od 70 zemalja svijeta. I Avon Bosna i Hercegovina ponosan je dio ove globalno važne borbe, s više od 70.000 KM usmjerenih u podršku lokalne zajednice i osnaživanje žena.

 

Pridružite nam se u ovoj borbi i borite se s nama protiv nasilja nad ženama.

 

SpeeakOutListenUp

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Legendarni japanski producent DJ KRUSH nastupio u Sarajevu