sterMa ima novi spot

Sarajevski reper prof. sterMa izbacio je novi spot, drugi po redu, sa albuma Sarajevoholik. Podsjetimo se, krajem prošle godine sterMa se vratio sa novim materijalom kada je svjetlo dana ugledao spot za pjesmu Hodam kroz SA lll. Cijeli album je od 6. aprila tekuće godine dostupan za slušanje na reperovom YouTube kanalu.

 

sarajevoholik spot

 

Drugi ekranizovani singl je naslovna pjesma albuma, koja u tri i pol minute pokušava dati dijagnozu Sarajevoholika, tačnije daje niz uzroka koji dovode pojedinca do ruba svijesti. Na realizacija spota su radili kamera Vanja Čerimagić, montaža Haris Saračević, dok se pored sterMe u ulozi doktora pojavljuju Mate Jovanović Nesić i Radoš Jovanović (trenutak.ba) i Benjamin Čišić. Za kostim je bila zadužna sarajevska dizajnerica Hana Sirćo (H. Fashion Design). Sama pjesma je kolaboracija između sterMe koji je naravno bio zadužen za tekst, a instrumentalni dio je djelo dugogodišnjeg saradnika ProDucifera.

 

Album Sarajevoholik je konceptualnog karatkera, gdje se kroz 10 pjesama pokušava dočarati život u glavnom gradu BiH uz sve njegove dobre i loše strane, a sam koncept pripovjedanja je zamišljen kao jedna seansa između inficiranog Sarajevoholika i psihijatra, što se pokušalo prikazati i u samom video spotu.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PTWAwwkMaB4&feature[/youtube]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
PASTEL ELASTIC: Bol kao meditativni užitak