Teez Me Tees t-shirts: Mnogo više od obične bijele majice sa printom

fotografije
Tajana Dedić-Starović
modeli
Isidora Branković, Miloš Orlić, Zorana Bojinović, Biljana Milanović

Teez Me Tees je projekt koji nastao kao produžetak stvaralaštva fotografkinje i videografkinje Tajane Dedić-Starović. Tajana je oduvijek vjerovala da umjetnost ima najviše smisla kada je kolektivno dostupna i kada prodrmava publiku iz učmalosti svakodnevice. Iz tog razloga, fotografkinja je odlučila da svoj umjetnički rad prenese i u jedan veoma konkretan svijet, što će ga primarno učiniti dostupnijim publici.

Tajana je za svoju publiku, kako onu trenutnu, tako i buduću, ali i sve ljubitelje jedinstvenih radova, kreirala bijele majice kratkih rukava sa printovima svojih fotografija.

– Wearable art u raznim svojim oblicima, predstavlja trend koji postaje sve popularniji u modnoj industriji, kao i u umjetničkim praksama, a moglo bi se reći i sve potrebniji – dosta je bilo elitističkog pristupa umjetnosti, ona treba da izađe na ulice, u kafiće, u krevete, na treninge, da se zagrli i da bude blizu srca! Ove majice imaju svoju posebnu publiku – to su devojke slobodnog duha, neobičnih interesovanja, spremne na izazove, koje su (svaka na svoj način) zaljubljene u umjetnost i jednu drugačiju verziju realnosti. To su i hrabri i odvažni momci, pogotovo oni senzibilni i krhki, koji zapravo ne skrivaju sebe i svoju pravu muškost, kaže za FBL Tajana.

 

Šta zapravo dobijate kada naručite Teez Me Tees majicu? Dobijate kvalitetnu pamučnu majicu plus izdržljiv, kvalitetan print plus umjetničku fotografiju, rad u koji je uloženo puno emocija, truda, vremena i kreativnosti.

Teez Me Tees majice su izrađene od najfinijeg 100% pamuka, koji ne gubi mekoću ni nakon pranja. S obzirom na to da je riječ o tzv. češljanom pamuku, on omogućava i laganu elastičnost majica – ali ne, u njima nema ništa drugo osim pamučnih vlakana.

Svi printovi se štampaju DTG (direct-to-garment) tehnikom, što znači da fotografija ulazi direktno u tekstil, print tako postaje veoma izdržljiv, sa puno detalja i predivnih boja.

Priča o Teez Me Tees majicama je mnogo dublja od obične bijele majice sa printom. Čak je i mnogo dublja od obične bijele majice sa printom umetničkog rada. Ova priča je više od svega toga. Ona je slobodan duh, hrabrost, autentičnost, sloboda pod svaku cijenu, mir, bezuslovna ljubav, kreativni nered i neki duboki bol i težina koju svi nosimo. Znam, znam, suludo je pričati ovakve stvari o jednoj krpici, ali uvek možemo da odaberemo da nešto ne bude “samo još jedna obična majica”, zar ne?, ističe Tajana.

Fotografske radove Tajane Dedović-Starović potražite putem Instagram pagea Artis at Camera, a majice možete naručiti putem Instagram i Facebook pagea Teez me T-Shirts.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.