Uspješna inicijativa ART FOR HEART kreativne agencije Purple Key iz Sarajeva

Release Date
22/10/2021

Septembar je mjesec kada trebamo biti posebno svjesni hrabrosti, požrtvovanosti i borbe najmlađih, njihovih porodica i prijatelja sa opakom bolešću – rakom. Vođeni ovom mišlju, kreativna agencija Purple Key iz Sarajeva, u saradnji sa renomiranim bh. fotografima, u proteklom mjesecu pokrenula je incijativu ART FOR HEART, koja je za cilj imala prikupljanje sredstava za Udruženje Srce za djecu. Incijativa se sastojala od petnaestodnevne aukcije fotografija, a natjecalo se više od dvadeset organizacija, kompanija i pojedinaca,. Sva sredstva prikupljena ovom aukcijom donirana su Udruženju.

Uposlenici i prijatelji agencije Zlatan Menković, Tarik Zlatarević, Vedad Krkbešević i Maja Topčagić donirali su autentične fotografije, koje su dosegle cijenu daleko više od početne. Aukcija se odvijala putem društvenih mreža, natjecatelji su imali priliku da ponude cijenu za fotografije, a najviši ponuđači su dobili potpisane fotografije navedenih autora i autorice.

fotografija Vedada Krkbeševića koja je bila na aukciji

Izuzetno sam ponosan na svoj tim koji je osmislio i uspješno realizovao ovu incijativu. Inspirisani hrabrošću mališana koji svakodnevno vode ovu bitku, pokrenuli smo ovu incijativu kako bi prikupili neophodna sredstva za Udruženje Srce za djecu. Posebno me raduje činjenica da su fotografije dosegle cijenu mnogo veću od početne, ali i da se izrodio interes drugih umjetnika da se priključe. Pored pomoći Udruženju, cilj nam je bio da podignemo svijest o ovom problem te da inspirišemo druge da nesebično pomognu. Drago mi je da smo to uspjeli, izjavio je Mirza Pirić, CEO kompanije Purple Key.

Purple Key tim poziva vas da pomognete mališanima te samostalno donirate sredstva Udruženju Srce za djecu, te sve mjesece u godini učinite mjesecima humanosti i dobrote.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Objavljen program Šestog AJB DOC Film Festivala