Zlatka Halilagić: U ljubavi je snaga!

Uspješna u mnogim poljima Zlatka Halilagić će sebe opisati prvenstveno kao umjetnicu. Djevojka sa Une sa njemačkom adresom u proteklim godinama niže putovanja uspjehe u raznim poljima, a u narednim redovima otkriva kompleksnost svoje profesije, omiljene destinacije za rad ali i život te kako je tekao njen put ka uspjehu.

 

Rođeni ste u BiH, odrasli ste u Njemačkoj i radite na internacionalnom nivou. Gdje se osjećate zapravo kod kuće?

– Znate, gradovi su vam zapravo kao i ljudi. Jedan grad vam daje poklone, drugi vas opljačka. Jedan vam daje naklonost, drugi uništava vašu dušu. Njihovi stupnjevi ljubavi i predanosti jednako su različiti kao i bilo koji ljudski odnos. No ipak, na putovanjima se osjećam najviše kući, i naravno, u zagrljaju moga sina.

Bavite se profesionalno manekenstvom, ali ste aktivni i kao dizajnerica interijera. Koja je Vaša filozofija života?

– Riskirajte. Preuzeti rizike i eksperimentirati je jedini način za rast. Potražite novu inspiraciju, educirajte oko, i budite znatiželjni.

Kako ste ušli u svijet dizajna? 

– Karijeru sam počela manekenstvom, nastavila modnim dizajnom, a dovršila s dizajnom interijera. Jednog dana sam se probudila i imala sam tu viziju raditi kao dizajner interijera. Od tog trenutka svemir mi je počeo otvarati nove puteve. Kada imate viziju morate je njegovati, i obavezno izgovoriti glasno. Sve važne stvari treba u stvari vikati glasno s krova. Vjerujte mi, svemir se kreće sa vama nakon što ste odlučili!

Šta Vas inspiriše?

– Putovanja, filmovi, muzika, historija, galerije, muzeji, knjige, predstave. Znate, niko više ne zahtjeva sjajne predstave. Dobru muziku. Zašto ljudi ne shvataju zabavu ozbiljnije? Svijet je danas tako prosječan. A to je vrlo ozbiljno, zar ne mislite? Svi su fascinirani seksom, drogom, određenim ritmovima modernog svijeta, ali nema avangarde. Nekako je to tužno.

U čemu pronalazite snagu?

– Ljubav je snaga – o tome nema nikakve sumnje.

Kako se vidite u budućnosti?

– Pored svega čime se već bavim, mogu se zamisliti i u glumi, u budućnosti. Tada bi žanr bio potpun. Vidjet ćemo kako se sve razvija. Generalno važi: If you can think it, you can do it!

Vaš svakodnevni citat kao motivacija?

– Bez smisla se može, ali ljubavi ne može…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Španiji se otvara THE SHIRE park