Zlatka Halilagić: U ljubavi je snaga!

Uspješna u mnogim poljima Zlatka Halilagić će sebe opisati prvenstveno kao umjetnicu. Djevojka sa Une sa njemačkom adresom u proteklim godinama niže putovanja uspjehe u raznim poljima, a u narednim redovima otkriva kompleksnost svoje profesije, omiljene destinacije za rad ali i život te kako je tekao njen put ka uspjehu.

 

Rođeni ste u BiH, odrasli ste u Njemačkoj i radite na internacionalnom nivou. Gdje se osjećate zapravo kod kuće?

– Znate, gradovi su vam zapravo kao i ljudi. Jedan grad vam daje poklone, drugi vas opljačka. Jedan vam daje naklonost, drugi uništava vašu dušu. Njihovi stupnjevi ljubavi i predanosti jednako su različiti kao i bilo koji ljudski odnos. No ipak, na putovanjima se osjećam najviše kući, i naravno, u zagrljaju moga sina.

Bavite se profesionalno manekenstvom, ali ste aktivni i kao dizajnerica interijera. Koja je Vaša filozofija života?

– Riskirajte. Preuzeti rizike i eksperimentirati je jedini način za rast. Potražite novu inspiraciju, educirajte oko, i budite znatiželjni.

Kako ste ušli u svijet dizajna? 

– Karijeru sam počela manekenstvom, nastavila modnim dizajnom, a dovršila s dizajnom interijera. Jednog dana sam se probudila i imala sam tu viziju raditi kao dizajner interijera. Od tog trenutka svemir mi je počeo otvarati nove puteve. Kada imate viziju morate je njegovati, i obavezno izgovoriti glasno. Sve važne stvari treba u stvari vikati glasno s krova. Vjerujte mi, svemir se kreće sa vama nakon što ste odlučili!

Šta Vas inspiriše?

– Putovanja, filmovi, muzika, historija, galerije, muzeji, knjige, predstave. Znate, niko više ne zahtjeva sjajne predstave. Dobru muziku. Zašto ljudi ne shvataju zabavu ozbiljnije? Svijet je danas tako prosječan. A to je vrlo ozbiljno, zar ne mislite? Svi su fascinirani seksom, drogom, određenim ritmovima modernog svijeta, ali nema avangarde. Nekako je to tužno.

U čemu pronalazite snagu?

– Ljubav je snaga – o tome nema nikakve sumnje.

Kako se vidite u budućnosti?

– Pored svega čime se već bavim, mogu se zamisliti i u glumi, u budućnosti. Tada bi žanr bio potpun. Vidjet ćemo kako se sve razvija. Generalno važi: If you can think it, you can do it!

Vaš svakodnevni citat kao motivacija?

– Bez smisla se može, ali ljubavi ne može…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Završen treći Bestiarum, najveći regionalni fetiš događaj