A Drop d’Issey Eau de Parfum Essentielle: Pripremite se da još jednom uronite u bujno srce prirode

Datum objave
16/05/2023

Nakon Drop d’Issey i Drop d’Issey Eau de Parfum Fraîche, Issey Miyake predstavlja novu olfaktornu avanturu sa Drop d’Issey Eau de Parfum Essentielle. Ponovo osmišljavajući priču o putovanju kapljice, baš kao i druge dvije sage, pripremite se da još jednom uronite u bujno srce prirode.

 

Plutajući kroz vodu i maglu u samom srcu prirode

Razvijanje inspiracije koju Drop d’Issey ima s prirodom, transformirajući i poboljšavajući ove veze… Issey Miyake nas poziva da otkrijemo ljepotu svijeta kroz jedinstveno olfaktorno putovanje koje slavi prirodu u punom njenom sjaju. Još jednom, naši domaći parfimeri hvataju suštinu prirode, otkrivajući njene skrivene dragulje i neslućenu ljepotu elegantnim, lirskim i laganim dodirom koji je definirao kolekciju.

Putovanje počinje sa A Drop d’Issey, mirisom koji je više od parfema, ali ipak nalet radosnih emocija. Ona gleda na svijet kroz novu perspektivu kako bi otkrila iznenađujuća čuda prirode, idući pravo do same njene suštine. Parfemi Issey Miyake postigli su nemoguće sa ovim mirisom rekreirajući miris jorgovana, poznatog po tome što je tihi cvijet. Prvi put, Issey Miyake parfemi pronašli su način da ožive miris jorgovana u svoj njegovoj prozirnoj čistoći i suptilnoj složenosti. Kako bi pratio ovaj miris bez presedana, dizajner Todd Bracher osmislio je iznenađujući novi horizontalni oblik za bočicu, inspiriran siluetom kapi koja nestaje.

Zatim je došao A Drop d’Issey Eau de Parfum Fraîche, koji bilježi senzorno putovanje svježe kapi kiše u proljeće. Padajući s neba, teče kroz travu, odbija se od cvijeća, igra se žmurke u šumi. Ovaj novi miris procvjeta sve elemente prirode za dašak svježine potaknut prepoznatljivim akordom kiše parfimera Ane Ayo, prekrasno kombinovan sa originalnom notom jorgovana prvog A Drop d’Issey mirisa. Zadržavajući svoj kultni okrugli oblik, boca odzvanja azurno plavetnilom neba koji blijedi u živopisnoj zelenoj travi koja se njiše na vjetru.

Drop d’Issey Eau de Parfum Essentielle upotpunjuje kolekciju nastavljajući ovo začarano putovanje u prirodu. Ponovo kreirana od strane parfimera Ane Ayo, ova kapljica slavi cvjetne i biljne note u prozračnijem mirisu inspirisanom kapljicom vode koja isparava sa zrakama sunca dok se filtriraju kroz drveće. Bočica s potpisom poprima blistavu zelenu boju s postepenim blijedim. A Drop d’Issey Eau de Parfum Essentielle: naša najnovija oda prirodi.

Nature spills its secrets to Issey Miyake. All you have to do is #Followthedrops.

 

Eteričan miris inspirisan jutarnjom maglom

Za A Drop d’Issey Eau de Parfum Essentielle, Ane Ayo, parfimer iz Firmenicha, nastavlja putovanje kapljice kroz prirodu, hvatajući biljne i cvjetne note na koje nailazi usput prije nego što konačno ispare u zoru s prvim zrakama sunce. Rezultat: miris koji slavi vodu, naravno, ali cvjetniji i blistaviji nego ikada prije… Iznenađujući akord zgužvanog lišća otvara put kapi ka ovom konačnom usponu, sa hrskavim zelenim notama koje hvataju osnažujuću svježinu trenutka. Cvijeće tada lagano ulazi u scenu, s cvjetnim i vodenim akordima vlažne magnolije i nota jorgovana koji se kovitlaju zajedno na lirskom povjetarcu. Mirisno putovanje zatvaraju blistave, obavijajuće note mošusa, koje se razvijaju poput prvih zraka sunca da bi zaključile miris. Sa kompozicijom sačinjenom od 82% sastojaka prirodnog porijekla, A Drop d’Issey Eau de Parfum Essentielle nas podsjeća na važnost ponovnog povezivanja sa stvarnim svijetom i oslobađanja od svega što je površno.

– Kako bih zamislio vodu u ovoj svjetlijoj, prozračnijoj, gotovo šumećoj formi, odmah me je privukla ideja jutarnje magle. Radio sam s tri različita aspekta kako bih ponovo stvorio osjetilno iskustvo koje je stekla „kapljica rose“: vlažna tekstura i prozračna priroda magle, kao i osjećaj koji obavija stvara, kaže Ane Ayo.

Čistoća i lakoća kultne bočice u obliku kapljice iz kolekcije na čudesan način utjelovljuje priču o Isseyjevim kapljicama. Ova jedinstvena boca je dizajnirana da se postavi u horizontalni položaj, nudeći novi pogled na svijet. Zakrivljeno staklo u sredini boce je poput vodenog mjehurića, stvarajući očaravajući optički efekat. Za A Drop d’Issey Eau de Parfum Essentielle, Todd Bracher iznova osmišljava svoju kultnu bočicu u obliku kapljice bojeći je nijansama zelene boje kako bi odrazio putovanje Isseyjeve kapljice koja se upija florom i faunom na koju nailazi na svom proljetnom putu. Ponavljajući ovaj dizajn, upadljiva metalik zelena završna obrada krasi novu kapljicu na vanjskom pakovanju.

 

Održivo dizajniran parfem sa svrho

Osim što stvara ovisnost i obavija miris sastavljen od elegancije i pažnje, A Drop d’Issey Eau de Parfum Essentielle je i angažiran miris. Ovo novo lansiranje sastavljeno je od sastojaka prirodnog porijekla (82%) kao što su Jasmin Sambac i gorka narandža. Štaviše, njegova formula je veganska certificirana, a boca je napravljena od 12% recikliranog stakla nakon upotrebe. Sve ove informacije kao i kompletna lista sastojaka dostupne su na web stranici Issey Miyake putem QR koda prikazanog na ambalaži, napravljenog od kartona koji potiče iz šuma kojima se održivo upravlja.

– Drop d’Issey Eau de Parfum Essentielle dokaz je bogatstva mogućnosti za kreiranje i dizajniranje održivih parfema, kaže Ane Ayo.

 Japanski direktor Yu Yamanaka imenovan je za novu kampanju A Drop d’Issey Eau de Parfum Essentielle. U njegovom jedinstvenom svjetonazoru, voda je simbol energije i života i povezana je – u svim svojim oblicima i stanjima – sa svim ostalim elementima prirode. Yamanaka stvara živahan svijet nalik snu prenoseći gledaoce u bujnu šumu gdje svaka kap vode udahnjuje život prirodi na svom putu. Latice magnolije i note jorgovana plešu i njišu se u taktu sa ritmičkim putovanjem kapi, u znaku cvjetnih nota sadržanih u ovom eteričnom mirisu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolji L’Occitane proizvodi za njegu po izboru bh. beauty influenserica