Ahmed Burić predstavlja ‘spoken word’ album SIN PUSTINJE

Datum objave
09/11/2022

Damir Imamović je producirao prvi spoken word album i to dragom prijatelju i izvrsnom sarajevskom pjesniku i pojavi Ahmedu Buriću. Album se zove Sin pustinje i objavljuje ga izdavačka kuća Dallas Records.

Album je nastao iz Damirovog druženja s Ahmedom i njegovom poezijom tokom pandemijskih dana.

Dugo smo birali materijal i tražili najbolje muzičke teme. U kasno proljeće 2021. godine, snimili smo ga u mojoj dnevnoj sobi. Snimio ga je i miksao naš prijatelj Ivan Mihajlović, koji je i svirao bass na albumu. Ruku su pružili i Toni Kitanovski (električna gitara), Nenad Kovačić (perkusije), Goran Milošević (bubnjevi) i Benjamin Drijenčić (truba). Album je masterizirao Goran Antović, a fotografiju za naslovnicu uradio je Amer Kapetanović. Dizajn omota potpisuje Ana Pojatina, stoji u press obavještenju Damira Imamovića.

Autor videa je Ahmedov stari prijatelj Jan J. Beran. Prva promocija albuma odigrat će se na zagrebačkom sajmu Interliber u nedelju, 13.11.2022., u 17:00, a album će od naredne sedmice biti dostupan na svim prodajnim mjestima Dallas Recordsa.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Održano drugo izdanje LOTUS JOGA FESTA