Ahmed Burić predstavlja ‘spoken word’ album SIN PUSTINJE

Release Date
09/11/2022

Damir Imamović je producirao prvi spoken word album i to dragom prijatelju i izvrsnom sarajevskom pjesniku i pojavi Ahmedu Buriću. Album se zove Sin pustinje i objavljuje ga izdavačka kuća Dallas Records.

Album je nastao iz Damirovog druženja s Ahmedom i njegovom poezijom tokom pandemijskih dana.

Dugo smo birali materijal i tražili najbolje muzičke teme. U kasno proljeće 2021. godine, snimili smo ga u mojoj dnevnoj sobi. Snimio ga je i miksao naš prijatelj Ivan Mihajlović, koji je i svirao bass na albumu. Ruku su pružili i Toni Kitanovski (električna gitara), Nenad Kovačić (perkusije), Goran Milošević (bubnjevi) i Benjamin Drijenčić (truba). Album je masterizirao Goran Antović, a fotografiju za naslovnicu uradio je Amer Kapetanović. Dizajn omota potpisuje Ana Pojatina, stoji u press obavještenju Damira Imamovića.

Autor videa je Ahmedov stari prijatelj Jan J. Beran. Prva promocija albuma odigrat će se na zagrebačkom sajmu Interliber u nedelju, 13.11.2022., u 17:00, a album će od naredne sedmice biti dostupan na svim prodajnim mjestima Dallas Recordsa.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.