Pismo Anthonyja Hopkinsa za Bryana Cranstona

Nakon što je odgledao kompletan serijal Breaking Bad za samo dvije sedmice, sjajni američki glumac sir Anthony Hopkins napisao je pismo Bryanu Cranstonu koji u seriji igra Waltera Whitea.

 

Pismo se prvo pojavilo na Redditu i isprva se sumnjalo u autentičnost, međutim, Huffington post je dobio potvrdu da je ovaj email potpuno autentičan i da ga je napisao veliki glumac. A, evo šta je napisao:

 

Dragi gospodine Cranston,

 

Želio sam Vam napisati ovaj email – zato Vas kontaktiram preko Jeremyja Barbera – jer nas obojicu predstavlja agencija UTA. Odlična agencija.

 

Upravo sam završio maratonsko gledanje Breaking Bad serije – od prve epizode prve sezone – do posljednjih šest epizoda šeste sezone. (Posljednju sezonu sam skinuo preko Amazona.) Ukupno dvije sedmice (zaraznog) gledanja.

 

Nikad nisam gledao ništa slično. Briljantno!

 

Vaša uloga Waltera Whitea je najbolja glumačka izvedba koju sam ikada vidio!

 

Znam da je dosta dima i raznog sranja u ovom poslu, pa sam nekako počeo gubiti vjeru u bilo šta realno.

 

Međutim, Vaš posao je spektakularan – očaravajući. Ono što je izvanredno jeste kompletna moć cijele produkcije serije. Kako se to dogodilo? Za pet ili šest godina stvaranja? To kako ste svi – producenti (Vi kao jedan od njih), scenaristi, režiseri, kamermani , – casting itd. uspjeli održati disciplinu i kontrolu od početka do kraja je jednostavno perfektno.

 

Od nečega što je počelo kao crna komedija, pretvorilo se u lavirint krvi, destrukcije i pakla. Bilo je to nešto poput jacobeanske ere, šekspirijanske ili antičke tragedije.

 

Ako budete u prilici – molim Vas preneseti moje divljenje svima – Anni Gunn, Deanu Norrisu, Aaronu Paulu, Betsyju Brandtu, R.J. Mitteu, Bobu Odenkirku, Jonathanu Banksu, Stevenu Michaelu Quezadi – svima – svi su pružili majstorske uloge…. Lista je beskonačna.

 

Hvala vam. Ovakva vrsta posla / umjetnosti je rijetka, i kada se jednom, pojavi , onda je epopeična,i vraća povjerenje u posao..

 

Vi i čitav glumački ansambl ste najbolji glumci koje sam ikada vidio u svom životu.

Možda Vam ovo zvuči kao zajebancija. Ali nije. Skoro je ponoć ovdje u Malibuu, i osjećao sam potrebu da Vam napišem ovaj email.

 

Čestitke i moje najdublje poštovanje! Vi ste zaista, odličan, odličan glumac.

 

Sve najbolje,

 

Tony Hopkins

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Umjetnica Alisa Teletović otvorila atelje u Sarajevu