Nakit ELIRD izlaže na prestižnoj britanskoj ACJ izložbi nakita

Datum objave
25/04/2022
fotografije
Simon B. Armitt i ELIRD
ELIRD nakit, iza kojeg stoje dizajnerica iz Bosne i Hercegovine Ena Mulavdić i umjetnik iranskog porijekla Ebrahim Mohammadian, izložit će svoj rad na Meanings & Messages izložbi u Velikoj Britaniji koju organizira The Association for Contemporary Jewellery. Zapravo, riječ je o nizu gostujućih izložbi, koje će biti upriličene na nekoliko adresa. Izložba će biti ujedno i povod da udruženje ACJ proslavi svoj 25. rođendan.
ELIRD sarang
Umjetničko djelo, broš Sarang, odabran je među 97 drugih visokokvalitetnih radova iz cijele Velike Britanije i inostranstva. Broš je nazvan Sarang, što znači Ljubav, kako bi ukazao na važnosti ljubavi u svim njenim oblicima.

– Ovj put riječ je o ljubavi prema prirodi i okolišu. Nafta i plin, elektrane, transport i vozila, poljoprivreda, konzumerizam, krčenje šuma, otpad, bušenje nafte, prekomjerni ribolov – sve su ljudski faktori koji uzrokuju globalno zagrijavanje i klimatske promjene. U pozadini ovih radnji su, najčešće, ljudska sebičnost i pohlepa. Promjena ka boljem životu, koju većina ljudi želi, moguća je kada promijenimo sebe, kada promijenimo svoje ponašanje i sistem odlučivanja. Ovaj komad nakita je podsjetnik da se svaka akcija koju preduzmemo odražava na cjelinu, kao i da je svako od nas odgovoran za svijet u kojem živi, napisali su na svojim društvenim mrežama Ena i Ebrahim.

Ukoliko ste slučajno u Velikoj Britaniji, ovdje možete pogledati mjesta i datume izložbi, posjeta izložbi Meaning and Messages sigurno će vam dati sjajan uvid u savremenu scenu nakita u Velikoj Britaniji i inostranstvu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Tuzla street style