Nakit ELIRD izlaže na prestižnoj britanskoj ACJ izložbi nakita

Release Date
25/04/2022
fotografije
Simon B. Armitt i ELIRD
ELIRD nakit, iza kojeg stoje dizajnerica iz Bosne i Hercegovine Ena Mulavdić i umjetnik iranskog porijekla Ebrahim Mohammadian, izložit će svoj rad na Meanings & Messages izložbi u Velikoj Britaniji koju organizira The Association for Contemporary Jewellery. Zapravo, riječ je o nizu gostujućih izložbi, koje će biti upriličene na nekoliko adresa. Izložba će biti ujedno i povod da udruženje ACJ proslavi svoj 25. rođendan.
ELIRD sarang
Umjetničko djelo, broš Sarang, odabran je među 97 drugih visokokvalitetnih radova iz cijele Velike Britanije i inostranstva. Broš je nazvan Sarang, što znači Ljubav, kako bi ukazao na važnosti ljubavi u svim njenim oblicima.

– Ovj put riječ je o ljubavi prema prirodi i okolišu. Nafta i plin, elektrane, transport i vozila, poljoprivreda, konzumerizam, krčenje šuma, otpad, bušenje nafte, prekomjerni ribolov – sve su ljudski faktori koji uzrokuju globalno zagrijavanje i klimatske promjene. U pozadini ovih radnji su, najčešće, ljudska sebičnost i pohlepa. Promjena ka boljem životu, koju većina ljudi želi, moguća je kada promijenimo sebe, kada promijenimo svoje ponašanje i sistem odlučivanja. Ovaj komad nakita je podsjetnik da se svaka akcija koju preduzmemo odražava na cjelinu, kao i da je svako od nas odgovoran za svijet u kojem živi, napisali su na svojim društvenim mrežama Ena i Ebrahim.

Ukoliko ste slučajno u Velikoj Britaniji, ovdje možete pogledati mjesta i datume izložbi, posjeta izložbi Meaning and Messages sigurno će vam dati sjajan uvid u savremenu scenu nakita u Velikoj Britaniji i inostranstvu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
20 fotografija koje potvrđuju da godine nisu prepreka kad su u pitanju stil i moda