Amra Omeragić i Dajana Čolić Salihagić
Amra Omeragić i Dajana Čolić Salihagić

Amra Omeragić x Dajana Čolić Salihagić: Dva koncepta za jednu uspješnu priču

Datum objave
21/02/2022
fotografije
Dženana Glavinić

Kada je posao kojim se bavite vezan za svakodnevni rad sa klijentima koji vam poklanjaju svoje povjerenje, pored ličnih kompetencija koje stavljate na raspolaganje klijentima, dodatna vrijednost  značila bi omogućiti klijentima da uživaju u prostoru u kojem se nalaze. Nakon pandemijske godine u kojoj su se mnogi poslovi realizovali online, life coach Amra Omeragić, odlučila je svoj posao ponovo raditi uživo sa klijentima, te uploviti u 2022.godinu u novom modernom ambijentu, koji svakako da odgovara i njenom karakteru. U tome joj je pomogla mlada arhitektica Dajana Čolić Salihagić.

Amra Omeragic life coach
Amra Omeragić, life coach

Amra Omeragić, certificirana life coach koja svoj profesionalni angažman bazira u radu sa klijentima kroz individulane sesije  i grupni coaching unutar komapanija koje je anagažuje za specijalizovane treninge.

– Nakon pandemijske godine u kojoj je većina nas morala posao prilagodti online formi, imala sam strašnu želju što prije vratiti se u ured i raditi sa klijentima. Sprecifičnost posla kojim se bavim, moja istinska želja da svoje klijente vidim, stisnem im ruku, popijemo kafu izrodilo je to da sam poželjela novi prostor, kao novi početak nakon svega kroz šta prolazimo zadnjih godina. Hvala novi tehnologijama koje otvaraju mogućnost da radim i sa klijentima iz drugih gradova i država, ali susreti uzivo će zauvijek biti najbolji dio mog posla. Danas znam da je moja odluka o ponovnom vračanju na stari , novi teren potpuno ispravna. Sretna sam kad mi klijenti kažu da je moj ured njihovo omiljeno mjesto, objašnjava life coach Amra Omeragić.

 

Šarmantan i intiman prostor

Kako struka kaže U coachingu se uvijek radi o klijentu pri čemu se misli na to da je angažman coacha bezuslovno orjentisan na unaprejeđenje klijentovog života, vođena time Amra je za svoje klijente poželjela omogućiti sesije u ugodnom, modernom ambijentu. Za potrebe projektovanja, dizajniranja i opremanja pomogla joj je arhitektica Dajana Čolić Salihagić.

Ovaj divni poslovni prostor, postao je prava mala oaza za ljude  koji uz svog coacha žele konstantno raditi na sebi, pri čemu i sam prostor treba odgovoriti potrebama klijenata. Šarmantan i intiman, a istovremeno urban i sveden prostor – tačka je pokretanja svih emocija koje nosimo u sebi. Stvoriti ugodan ambijent, ali još važnije prostor sa dušom koji odiše pozitivnom energijom možete samo ukoliko uistinu razumijete različite potrebe korisnika, otkriva nam arhitektica Dajana Čolić Salihagić.

Amra Omeragić x Dajana Čolić Salihagić
Amra Omeragić i Dajana Čolić Salihagić

 

Ljubičasti zid kao lični pečat

Prostor u svom tlocrtu zauzima površinu od cca. 30m2 sastoji se od ulazne partije, prostora za razgovor, caffe kuhinje i toaleta. S obzirom na to da se radi o ulaznoj partiji koja predstavlja javni segment prostorne organizacije, nakon prostornih intervencija ovaj prostor izmjenjen je i projektovan kao radni prostor za klijenticu uz čekaonicu za posjetitelje, te sasvim jednostavno uz određene  pomične izmjene može služiti kao prostor za održavanje sastanaka.

Osvjetljenje, boje, prostorna organizacija, hodna linija i odabir namještaja u svojoj osnovi nosi svijetle boje koje prate mermerne zidne panele koji su naglašeni sa različitim zlatnim detaljima samog mobilijara. Ljubičasti zid, koji se nalazi iza leđa klijentice ili radnog stola, lični je pečat Amre Omeragić i njene kampanje pod nazivom #naravnodamožeš.

officeDajana Čolić Salihagićstolna lampa

Daljnja prostorna dispozicija, krije intimnu zonu ovog prostora uz koju je integrisana i caffe kuhinja urađena u sasvim drugom stilu, sa tamnijim bojama koja se suštinski skriva u ovom prostoru. Povezanost između ulazne partije koju smo okarakterisali kao javnu, i sada intimnog dijela ovog prostora nalazi se u detalju, u boji, u osvjetljenju koji u ovom prostoru je ipak nešto drugačiji (prigušen, intiman   i bez direktnog rasvjetnog tijela sa skrivenim dnevnim svjetlom iza bogate zavjese i paravana) čime se postiže upravo ugodna i intimna atmosfera ove zone za razgovor kako smo je i doživjeli.

Dajana Čolić Salihagić designsofa

Mat crna kuhinja

Već pomenuta caffe kuhinja, nalazi se u sklopu ovog prostora odvojena  crnim pregradama, sakrivena crnim zidovima sa upravo mat crnom kuhinjom koja je sa namjerom projektovana u tamnoj boji. Kad se svjetla ugase, utone u cjelokupni prostor za razgovor te neskreće klijentu pažnju prilikom razgovora. U kutku ove prostorije, koja je integrisana sa prostorom za razgovor pronašli smo i mjesto za vašeg najdražeg kućnog/e ljubimce.

U nastavku pogledajte ostatak fotografija ovog prostora kojim smo naprosto oduševljeni!

kuhinjaDajana Čolić SalihagićDajana Čolić SalihagićDajana Čolić Salihagić

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Predstava PEDAGOGIJA OTPORA BRANKA ĆOPIĆA na sceni Narodnog pozorišta Tuzla