Jazz Fest: Borba dobre muzike protiv loše politike

Još samo sedam dana ostalo je do završetka crowdfunding kampanje kojom Jazz Fest Sarajevo prikuplja sredstva koja nedostaju za realizaciju 23. festivalskog izdanja koje će biti održano od 7. do 10. novembra naredne godine.

 

Program 23. Jazz Fest Sarajevo je pripremljen, a u kojem će obimu biti potvrđen, zavisi i od uspjeha kampanje, kažu iz Jazz Festa i napominju kako kampanja završava 31. decembra. Do sada je podržalo 250 donatora iz 31 zemlje svijeta, uključujući brojne pojedince, kao i domaće i međunarodne umjetnike, festivale i jazz promotore i promotorice.

 

Kampanju su podržale i Udružene sa svojim novoosnovanim brendom KIO, osiguravši ručno pletene kape za donatore kampanje, kao i kompanija A-Twin koja je donacijom osigurala status “guardian” festivala.

 

Fotograf Armin Smailović koji već osam godina fotografira tonske probe na različitim scenama Jazz Festa, poklonio je potpisane fotografije za kampanju te donatori na stranici Indiegogo  prilikom doniranja mogu izabrati, između ostalog, i različite fotografije za poklon ili jednostavno odabrati opciju BACK IT i upisati iznos željene donacije.

 

 

Jazz Fest Sarajevo poziva sve ljubitelje muzike da im pomognu u borbi dobre muzike protiv loše politike. Zajedno XX3.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Novo poglavlje inovacija mobilnih telefona: Otvori svoj svijet sa modelima Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G