King Krule predstavlja dugoočekivani album SPACE HEAVY

Release Date
09/06/2023
naslovna fotografija
Frank Lebon

King Krule danas objavljuje dugoočekivani album Space Heavy. Nakon singlova Seaforth, If Only It Was Warmth i nedavno objavljenog Flimsier, album danas dobiva potpuno digitalno i fizičko izdanje via XL Recordings.

Pisan od 2020. do 2022., između Londona i Liverpoola, Space Heavy je dobio oblik tokom putovanja između dva grada u kojima je Archy Marshall tad boravio. Kako i priliči albumu doslovno napisanom na putu između dva mjesta koja je nazivao domom, Archy se našao fasciniran pojmom prostora između – prostora opsjednutog ljubavnim snovima, dotičući se priče o izgubljenoj vezi, gubitku ljudi i situacija na giljotini svemira. Muzika koju je nekad napisao Archy, izgradili su saradnik i producent Dilip Harris i dugogodišnji bendovski kolege Ignacio Salvadores (saksofon), George Bass (bubanj), James Wilson (bas) i Jack Towell (gitara).

Rezultat je dugosvirajuće djelo od 15 pjesama muzičkoh polihistora koji nastanjuje najdublje dosege podzemnog zvučnog svijeta kojeg je Archy izgradio tokom svoje karijere kao King Krule. U njemu čujete generacijskog umjetnika koji je zakoračio u vrhunac svoje umjetničke moći – autorizam očigledan na njegovom debiju 6 Feet Beneath The Moon, zvučna paleta mijenjajućeg oblika The OOZ, primalnost Man Alive! i sirova ranjivost izražena na You Heat Me Up, You Cool Me Down stapaju se u suho, dinamično djelo koje otkriva nove elemente sa svakim slušanjem. U skladu s Archyjevim interesom za prostor između, to je album u kojem negativni i pozitivni prostor zahtijevaju istu pozornost. Ako je netko spreman zagaziti u blato, nagrada je bogata.

King Krule “Space Heavy”, album cover

Archy Marshall majstor je teksture i kolaža, koje je koristio za slikanje visceralnih, tmurnih portreta s prethodna tri albuma – na Space Heavy fascinantno je čuti ga kako radi s toplijom paletom.

Album je dostupan digitalno, na standardnom i kristalno čistom LP-u i CD-u. Uz proslavu izdavanja novog albuma, u ponudi mercha našli su se i neki ekskluzivni proizvodi kao i nove količine njegovih prethodnih albuma. King Krule će promociju novog studijskog izdanja imati širom UK-a, na intimnijim nastupima na odabranim lokacijama, u saradnji su diskografskim kućama Rough Trade, Banquet i Jacaranda. Info i ulaznice dostupni su na kingkrule.net.

Krajem godine, 01.11., u sklopu svjetske turneje King Krule stiže u zagrebačku Tvornicu Kulture. Ulaznice su dostupne u sustavima Eventim i Entrio.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.