King Krule predstavlja dugoočekivani album SPACE HEAVY

Release Date
09/06/2023
naslovna fotografija
Frank Lebon

King Krule danas objavljuje dugoočekivani album Space Heavy. Nakon singlova Seaforth, If Only It Was Warmth i nedavno objavljenog Flimsier, album danas dobiva potpuno digitalno i fizičko izdanje via XL Recordings.

Pisan od 2020. do 2022., između Londona i Liverpoola, Space Heavy je dobio oblik tokom putovanja između dva grada u kojima je Archy Marshall tad boravio. Kako i priliči albumu doslovno napisanom na putu između dva mjesta koja je nazivao domom, Archy se našao fasciniran pojmom prostora između – prostora opsjednutog ljubavnim snovima, dotičući se priče o izgubljenoj vezi, gubitku ljudi i situacija na giljotini svemira. Muzika koju je nekad napisao Archy, izgradili su saradnik i producent Dilip Harris i dugogodišnji bendovski kolege Ignacio Salvadores (saksofon), George Bass (bubanj), James Wilson (bas) i Jack Towell (gitara).

Rezultat je dugosvirajuće djelo od 15 pjesama muzičkoh polihistora koji nastanjuje najdublje dosege podzemnog zvučnog svijeta kojeg je Archy izgradio tokom svoje karijere kao King Krule. U njemu čujete generacijskog umjetnika koji je zakoračio u vrhunac svoje umjetničke moći – autorizam očigledan na njegovom debiju 6 Feet Beneath The Moon, zvučna paleta mijenjajućeg oblika The OOZ, primalnost Man Alive! i sirova ranjivost izražena na You Heat Me Up, You Cool Me Down stapaju se u suho, dinamično djelo koje otkriva nove elemente sa svakim slušanjem. U skladu s Archyjevim interesom za prostor između, to je album u kojem negativni i pozitivni prostor zahtijevaju istu pozornost. Ako je netko spreman zagaziti u blato, nagrada je bogata.

King Krule “Space Heavy”, album cover

Archy Marshall majstor je teksture i kolaža, koje je koristio za slikanje visceralnih, tmurnih portreta s prethodna tri albuma – na Space Heavy fascinantno je čuti ga kako radi s toplijom paletom.

Album je dostupan digitalno, na standardnom i kristalno čistom LP-u i CD-u. Uz proslavu izdavanja novog albuma, u ponudi mercha našli su se i neki ekskluzivni proizvodi kao i nove količine njegovih prethodnih albuma. King Krule će promociju novog studijskog izdanja imati širom UK-a, na intimnijim nastupima na odabranim lokacijama, u saradnji su diskografskim kućama Rough Trade, Banquet i Jacaranda. Info i ulaznice dostupni su na kingkrule.net.

Krajem godine, 01.11., u sklopu svjetske turneje King Krule stiže u zagrebačku Tvornicu Kulture. Ulaznice su dostupne u sustavima Eventim i Entrio.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Mladen Ristić predstavio prvi singl ROĐENJE