King Krule objavio album i film ‘You Heat Me Up, You Heat Me Down’

Release Date
16/09/2021

Samo nekoliko nedelja pre nego se svijet zatvorio, King Krule je imao pregršt koncerata na pozornicama širom Evrope, na pandemijski prekinutoj turneji hvaljenog trećeg albuma Man Alive! Nastupe je zabilježio njegov dugogodišnji prijatelji i saradnik  Reuben Bastienne-Lewis, u Amsterdamu i Parizu. Sa snimcima sa svega tri koncerata You Heat Me Up You Heat Me Down je polučasovni film koji obožavateljima omogućava uvid u turneju koja je naglo prekinuta i istovremeno ih podsjeća na jedinstveno scensko prisustvo i nevjerovatne performanse Kinga Krula.

S druge strane, live album You Heat Me Up, You Cool Me Down sadrži 17 live pjesama koje predstavljaju umjetnikov opseg tokom njegove diskografije. Na albumu se nalaze omiljene pjesme fanova kao Easy Easy, Baby Blue, Out Getting Ribs i više… Osim toga, pored digitalnog izdanja, izašao je i vinilni LP album, štampan u ograničenom kolekcionarskom broju, sa ekskluzivnim zinom o turneji i fotografijama koje je izabrao sam Archy.

Ovo nije prvi live album Kinga Krula. Godine 2018. objavljen je Live On The Moon, ali je jedini objavljen zbog nasilnog prekida turneje i samim tim nosi dodatnu težinu.

King Krule by Reuben Bastienne-Lewis

– Nekada jeftino snimljene 4 numere piratskim softverom, a sada kolosalna energija skupljena u malim dijafragmama. Sjedili smo u toaletima, zamišljajući trenutak kada će druge zvjerčice otpjevati te same vibracije. Popeli smo se na merdevine ispunjenja, koje ne ispunjavaju ni potrebu ni želju, ali u usponu organizovano grupisanje otkucaja srca koja udaraju po univerzumu sat i pol, mopžda ne bi moglo biti bolje utrošio. Konačno sam se osjećao prijatno, mlad i nervozan pred tunelom anksioznosti kroz koji sam morao da prođem, u kriptičnoj poruci objašnjava ovaj projekat Archy Marshal aka King Krule.

Pogledajte film.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Jazz Fest: Borba dobre muzike protiv loše politike