Putuj odgovorno!#vidisrbiju : Vrnjačka Banja i Goč

Release Date
25/01/2021
naslovna fotografija
Turistička organizacija Kraljevo

Dogodovštine sa porodičnih putovanja ostaju kao dragocjena sjećanja vaših najmilijih i prepričavaju se godinama sa istim žarom. Pored nekoliko velikih skijaških centara, Srbija vam može ponuditi i manje, ali podjednako šarmantne destinacije za zimski odmor sa porodicom – Goč, Divčibare, Zlatar i Golija. Pored svega što zimski sportovi nude, uživat ćete u prirodnim ljepotama, kulturno – historijskim znamenitostima i u nadaleko poznatoj trpezi.

Na planini Goč sa strane Kraljeva ima odmaralište za djecu i mlade i dve ski staze dužine 300 m namijenjene početnicima. Iskusniji skijaši mogu se oprobati u vožnji niz stazu za rekreativce dužine 1.400 m. Ako više volite smučarsko trčanje, isprobajte jednu od pet obilježenih staza. Na obroncima ka Vrnjačkoj Banji, također se nalaze dvije ski staze, idealne kako za pravljenje prvih koraka na snijegu, tako i za noćno skijanje.

Vrnjačka Banja / foto Milan Mitrović

U blizini Goča nalazi se Vrnjačka Banja, razvijena turistička destinacija sa tradicijom od 152 godine. Najveće i najpoznatije banjsko liječilište u Srbiji, tradicionalno je vrlo privlačan turistički centar za odmor i rekreaciju. Šetnja vrnjačkim parkovima do Mosta ljubavi, obilazak Zavičajnog muzeja Belimarković, historijskog i kulturnog centra Vrnjačke Banje, sa posetom gostujućoj izložbi i stalnoj postavci posvećenoj historijatu Banje, samo je početak upoznavanja.

Vrnjačka Banja / foto Milan Mitrović

Šetnja se nastavlja ka izvoru Tople mineralne vode i Japanskom vrtu, poklonu Japanske vlade. Laganom šetnjom kroz park do izvora Snežnik, Jezero, Slatina možete obići i galeriju slika lokalnih umjetnika. Na Čajkinom brdu se nalazi crkva posvećena rođenju Presvete Bogorodice.

Vrnjačka Banja raspolaže sa sedam izvora mineralne vode, različitog fizičkog i hemijskog sastava koje blagotvorno djeluju na organizam i pomažu pri liječenju brojnih oboljenja. Brojni hoteli, pansioni, vile, restorani i kafići sa odličnom uslugom, sportski tereni, nekoliko otvorenih i zatvorenih bazena, trim staza i vrhunski wellness centri, upotpunjuju bogatu turističku ponudu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.