DJGK prvi put u klubu Trezor

Release Date
25/08/2023

Početkom septembra u sarajevskom klubu Trezor nastupit će odlični DJGK, hrvatski DJ koji u posljednje vrijeme privlači publiku vrhunskom selekcijom traka i besprijekornom DJ tehnikom. Osim njega, klupsku noć će kao lokalna podrška upotpuniti Adnoir, rezidentica kluba koja stoji iza Legato serije evenata i Vibor, mladi talentovani DJ i producent.

DJGK, ili pod pravim imenom Goran Kolak, osječki je DJ i organizator evenata sa višegodišnjim iskustvom. U prošlosti se oprobao kao organizator i rezident klupskog programa Igranka, a tokom 2019. i voditelj osječkog kluba Epic. Trenutno je najviše angažovan oko projekta Rave Your Soul – izdavačke kuće čiji je pokretač i suvlasnik, a koja funkcioniše sa sjedištem na dvije lokacije – u Osijeku i Rotterdamu, te je primarno fokusirana na brzi i ritmični techno zvuk sa dosta groovea.

DJ, koji je u stalnoj potrazi za svježom produkcijom, te kroz kontinuiranu nadogradnju, Goran je stilski prolazio kroz različite faze u području house i techno podžanrova, no ono što je uvijek prisutno u svim njegovim setovima je naglasak na obaveznu prisutnost groovea, te deep i driving elemenata plesne muzike.

Adnoir je DJane iz Sarajeva sa prilično promjenjivim stilom miksanja i eksperimentisanja sa drugim muzičkim žanrovima. Iako je relativno novo ime u elektronskoj muzici, za kratko vrijeme se uspjela izdvojiti na lokalnoj sceni. Njeni energični setovi su prepoznatljivi po hipnotiziranom zvuku, mračnim melodijama i dinamičnom ritmu.

Adnoir je rezidentna DJane u klubovima Trezor u Sarajevu i Palma u Tuzli. Do sada je nastupala na festivalu Exit, te klubovima poput DOT, Barutana, Silver & Smoke, Exit (Osijek), Frka. U okviru svog event koncepta Legato redovno organizuje evente na kojima nastupaju regionalna priznata imena, kao i lokalne talente u cilju promocije techno kulture.

 

Vibor je DJ i producent iz Šamca sa trenutnom adresom u Sarajevu. Nakon dugogodišnjeg bavljenja produkcijom drugih žanrova i rada za druge izvođače, 2022. godine odlučuje da se posveti svojoj autorskoj karijeri i ljubavi prema elektronskoj muzici.

Iste godine izbacuje prvi EP Plasma sa tri techno trake. EP je objavljen za Night Light Records, koji postiže odličan uspjeh, te njegova traka Oxytocin dolazi do 54. mjesta  Beatportove Techno Top 100 liste. Iduće godine izdaje i drugi EP Amnesia, te i dalje nastavlja da radi na svojoj produkciji.

Iako je relativno novije ime na lokalnoj sceni, njegove trake su podržali mnogi DJ-evi među kojima su: Nicole Moudaber, Veerus, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, Anna Tur, Karotte i mnogi drugi.

Nastup u gore navadenom sastavu održat će se u subotu, 2. septembra, s početkom u 23:00h. Karte za event će biti dostupne na vratima kluba po cijeni od 10 KM uz uključeno piće dobrodošlice do ponoći.

Očekujte noć sa izvrsnom muzičkom selekcijom uz dosta groove elemenata koji su karakteristični za zvuk koji dominira u setovima DJGK i Adnoir, dok će Vibor zagrijati publiku sa modularnim setom koji će premijerno izvesti za potrebe ovog eventa.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.