POPPY x DOXX Design: Kolekcija inspirirana tradicionalnim tetovažama

Release Date
25/08/2023
fotografije
Kristina Milićević

Poppy i Doxx Design predstavljaju novu saradnju, ovaj put inspiriranu tradicionalnim tetovažama bosanskih Hrvatica katolkinja. Novi jesenski komadi prožeti motivima tetovaža POPPY kolekcije sadrže POPPY jaknu, tunike, haljine i TOTE torbe. DOXX predstavlja nove modele naušnica sa motivima tetovaža, svaki model je posebno dizajniran, te dolazi u dvije veličine.

Sicanje je običaj kojim su se tetovirale žene katolkinje za vrijeme Osmanskog doba da bi se obilježile i na taj način zaštitile. Taj običaj jeste bio povezan i sa inicijacijskim namjerama, ali kasnije je s promjenama vjerskih, civilizacijskih, kulturnih paradigmi kod katoličkih žena poprimio vrlo naglašenu funkciju vjerskog razlikovanja.

Tetoviralo je se najstarijim oblikom tetoviranja sicanjem ili bocanjem gdje su žene prah od ugljena, čađa ili baruta miješale s vodom, majčinim mlijekom ili medom. Alati koji su se koristili su igle, trn ili šilo.

Uvijek je izazovno napraviti komade koji su povezani sa tradicijom, a pogotovo kada je u pitanju “sicanje”. Svaki model je posebno rađen, pazeći na svaki detalj da bi prikazali ljepotu motiva ovih tetovaža.

Svu kolekciju mozete pronaći na njihovim socijalnim stranicama, te uskoro i na web shopu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.