Senator Bernie Sanders iskoristio svoj inauguracijski meme u dobrotvorne svrhe

Dok su brojne zvijezde i političari pažljivo birali outfite koje će nositi na inauguraciji novog američkog predsjednika Joea Bidena, senator Bernie Sanders tome nije pridao previše važnosti te se na inauguraciji pojavio obučen u zimsku jaknu, dok je na rukama imao zimske pletene rukavice. Njegova slika kako sjedi na stolici ubrzo je postala viralna, Bernie Sanders je postao internetski meme. Jedan student iz New Yorka je čak kreirao i web stranicu na kojoj ste mogli aplicirati Bernijevu fotografiju na bilo koju drugu, preko koje je kreirano 9,849,938 Bernie memova.

Sjedio sam pokušavajući se zagrijati i fokusirati se na ono što se dešava. (…) Ono što je posebno lijepo, Seth, je to što ta žena, koja mi je napravila rukavice, živi u Essex Junctionu u Vermontu. Ona je učiteljica i jako, jako draga osoba, a bila je oduševljena pažnjom koju su izazvale njene rukavice, rekao je Bernie prilikom gostovanja u emisiji Late Night with Seth Meyers.

Bernie je iskoristio popularnost mema i aplicirao ga na majice, koje je stavio na prodaju na svojoj oficijelnoj stranici. Majice pod cijeni od 45 američkih dolara su ubrzo rasprodate, a kako piše na stranici, 100% novca od prodaje ide u humanitarne svrhe kao podrška Meals on Wheels u Vermontu.

Bernie Sanders majica

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.