Facebook page NISAM TRAŽILA dobio svoju web stranicu

Nakon što je u Srbiji glumica Milena Radulović prije nekoliko dana javno iznijela optužbe za seksualno nasilje protiv profesora i reditelja Miroslava Aleksića, dramaturginja Asja Krsmanović i glumice Ana Tikvić, Nadine Mičić i Matea Mavrak kreirale su Facebook stranicu Nisam tražila, na kojoj umjetnice iz cijelog regiona anonimno dijele strašna iskustva seksualnog nasilja, napastvovanja i mizoginije u svojim branšama javnog djelovanja. Stranicu je nakon samo nekoliko dana zapratilo više od trideset hiljada ljudi. Međutim, osim podrške, stranica je naišla i na neodobravanje, pa su je prijavljivali Facebooku kao stranicu sa lošim sadržajem u nadi da će je banovati, a konstantno su pokušavali hakovati privatne Facebook profile osnivačica. Stoga je odlučeno da se kreira posebna web stranica Nisam tražila.

Zbog konstantnih pokušaja hakovanja naših privatnih facebook profila kako bi pristupili inboxu stranice NISAM TRAŽILA, odlučili smo pokrenuti web Nisam tražila. Naš prioritet je sačuvati identitet osoba koje su nam povjerile svoja traumatična iskustva. Svi iskazi koji su zasad poslani u naš inbox biti će objavljeni na web stranici te pozivamo osobe koje su proživjele bilo kakav vid sekusualnog nasilja ili uznemiravanja da nam svoje iskaze šalju na putem e-maila nisamtrazila@gmail.com. Ne bojte se, vaši iskazi su na sigurnom! Samo hrabro dalje i niste same, poručuju organizatorice.

FBL daje punu podršku inicijativi Nisam tražila i također poziva sve osobe koje su proživjele ili proživljavaju bilo kakav oblik seksualnog unemiravanja da se jave putem e-maila nisamtrazila@gmail.com. #NISTESAME

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
LGBT: Ljubav je univerzalni pojam i apsolutno pravo svih živih bića