I ove jeseni VIENNA DESIGN WEEK će pretvoriti Beč u svjetski centar dizajna

Datum objave
16/09/2021
fotografije
Niko Havranek / Vienna Design Week

All eyes on Brigitte, now! moto je ovogodišnjeg festivala dizajna u Beču. Slogan je izvedenica naziva 20. bečkog okruga Brigittenau, u kojem će se od 24. septembra do 3. oktobra 2021. godine održavati centralne manifestacije Vienna Design Weeka.

Svake jeseni Vienna Design Week svojim bogatim i raznolikim sadržajem Beč pretvori u centar dizajna. Do sada je oko 40.000 posjetitelja godišnje moglo uživati i u do 200 manifestacija širom glavnog grada Austrije. Za festivalsko izdanje 2021. organizatori su se odlučili fokusirati na 20. bečki okrug, prelijepi Brigittenau.

fotografija_Niko Havranek / Vienna Design Week

U saradnji sa muzejima, proizvodnim preduzećima i domaćim dizajnerima festival želi približiti dizajn široj publici. Bogati program petnaeste Bečke sedmice dizajna protkan je panelima, radionicama, obilascima, zabavama, koktelima, izložbama, instalacijama i naravno prezentacijama. Ove godine fokus festivala bit će na stvaralačkim sposobnostima austrijske dizajnerske zajednice u proizvodnom dizajnu, dizajnu namještaja te grafičkom i socijalnom dizajnu.

Razgledanje studija i proizvodnih pogona spadaju u neizostavan dio festivala, jer jedino tako posjetioci najbolje mogu razumjeti i doživjeti procese koji prethode jednom proizvodu. U sklopu sedmice dizajna se obično izdvoji i predstavi jedna posebna zemlja, ove godine će Evropska Unija biti predstavljena kao projekat.

Kompletan program ovogodišnjeg izdanja pogledajte OVDJE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Banjalučki Revolt objavio singl i spot BIJES JE DAR