I ove jeseni VIENNA DESIGN WEEK će pretvoriti Beč u svjetski centar dizajna

Datum objave
16/09/2021
fotografije
Niko Havranek / Vienna Design Week

All eyes on Brigitte, now! moto je ovogodišnjeg festivala dizajna u Beču. Slogan je izvedenica naziva 20. bečkog okruga Brigittenau, u kojem će se od 24. septembra do 3. oktobra 2021. godine održavati centralne manifestacije Vienna Design Weeka.

Svake jeseni Vienna Design Week svojim bogatim i raznolikim sadržajem Beč pretvori u centar dizajna. Do sada je oko 40.000 posjetitelja godišnje moglo uživati i u do 200 manifestacija širom glavnog grada Austrije. Za festivalsko izdanje 2021. organizatori su se odlučili fokusirati na 20. bečki okrug, prelijepi Brigittenau.

fotografija_Niko Havranek / Vienna Design Week

U saradnji sa muzejima, proizvodnim preduzećima i domaćim dizajnerima festival želi približiti dizajn široj publici. Bogati program petnaeste Bečke sedmice dizajna protkan je panelima, radionicama, obilascima, zabavama, koktelima, izložbama, instalacijama i naravno prezentacijama. Ove godine fokus festivala bit će na stvaralačkim sposobnostima austrijske dizajnerske zajednice u proizvodnom dizajnu, dizajnu namještaja te grafičkom i socijalnom dizajnu.

Razgledanje studija i proizvodnih pogona spadaju u neizostavan dio festivala, jer jedino tako posjetioci najbolje mogu razumjeti i doživjeti procese koji prethode jednom proizvodu. U sklopu sedmice dizajna se obično izdvoji i predstavi jedna posebna zemlja, ove godine će Evropska Unija biti predstavljena kao projekat.

Kompletan program ovogodišnjeg izdanja pogledajte OVDJE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Film QUO VADIS, AIDA? je bh. kandidat za nagradu Oscar