Očuvajte mladolik izgled promjenom samo tri stvari u životu

Release Date
15/09/2021
fotografija
@igumnova.kristina via Twenty20

Kada smo mladi ne govorimo često o tome kako zadržati mladolikost, ali s godinama ta potreba postaje sve jača, bilo da se radi o ženama ili muškarcima. Iako ne možemo zaustaviti vrijeme, svi želimo što duže zadržati vitalnost, snagu, energiju, blistavost. S mnogim od savjeta stručnjaka što prije počnemo, dugoročno ćemo dobiti bolji rezultat. Izdvajamo tri stvari koje možemo učiniti za sebe kako bismo izgledali najbolje.

 

Čuvajte svoje lice i uživajte u vježbama

Lice i ruke su najizloženiji dijelovi tijela, pa tako i na udaru sunca i vjetra. Zato je od ključne važnosti da brinemo o njima. Odavno znamo koliko je bitna zaštita od sunca i da adekvatne zaštitne kreme za sunčanje mogu usporiti starenje kože. Hidratacija kože također je podjednako važna i osim što pomaže u sprječavanju pojave suhoće koja, ona je i zaštita od mogućih infekcija.

A kada je u pitanju vježbanje, ono ne samo da pomaže u poboljšanju općeg zdravlja i održava struk pod kontrolom, već može i fizički promijeniti način na koji naša koža stari. Vježbe mogu usporiti pa čak i preokrenuti proces pojave bora, ravnih stopala, opuštanja dijelova mišića. Nedavna studija pokazala je da ispitanici koji su fizički aktivni imaju daleko zdraviju kožu od onih koji se manje kreću. Zato, ako zaista želimo iskoristiti prednosti borbe protiv starenja, ključno je da što češće vježbamo, a sasvim dovoljna motivacija su upravo zdravstvene prednosti koje nas čekaju u budućnosti.

 

Prestanite pušiti cigarete

Sve pomenute pozitivne promjene ni približno nam neće pomoći ako ne eliminiramo poroke iz svog života. Duhanski dim uzrokuje prerano ostarjelo, pušačko lice. Rješenje je jasno – ugasite cigaretu. Ako baš niste u stanju da se potpuno odreknete nikotina, onda se bar riješite duhanskog dima koji je glavni krivac za probleme izazvane pušenjem, bili oni zdravstveni ili estetski. Pritom imajte u vidu da nisu sve zamjene za cigarete sigurne i provjerene. Važno je birati one koje iza sebe imaju naučne rezultate koji potvrđuju da se radi o manje štetnom proizvodu od cigareta, poput IQOS-a, proizvoda koji zagrijava, a ne sagorijeva duhan.

 

Nemojte samo jesti dobro, jedite zdravo

Naravno da znamo da se tebamo hraniti zdravije i mnoge od nas nerviraju savjeti poput: izbjegavajte šećer, tjesteninu, masnu i prerađenu hranu… Ali, ako baš ne možemo bez nekih od njih, onda ne smijemo zanemariti namirnice koje poboljšavaju zdravlje i izgled naše kože.

Tako, kada je riječ o masnoćama, birajmo one definitivno zdravije, poput maslinovog ulja koje ima kardiovaskularne prednosti, protuupalna svojstva, štiti elastičnost kože i smanjuje rizik od oštećenja od sunca. Meso ribe sadrži puno Omega-3 masti koje štite kožu od upala te je hidratiziraju. Tamna čokolada i kakao sadrže antioksidanse – flavonoide, koji daju dobar okus, a ujedno poboljšavaju hidrataciju, debljinu i glatkoću kože.

Povrće je bogato hranjivim tvarima poput betakarotena, odličnog pomagača u borbi protiv starenja kože, a općepoznato je i da sadrži velike količine vitamina C koji pomože proizvodnji kolagena. Odličan izvor Omega-3 masnih kiselina koje štite kožu su i laneno sjeme, dok avokado sadrži spojeve koji pomažu u obnavljanju oštećene DNK u ćelijama kože. Paradajz sadrži likopen koji može pomoći u smanjenju bora.

Zato, stavite sebe na prvo mjesto, neka dobra rutina postane svakodnevna navika i ne zaboravite da – nikad nije kasno!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.