Maria Sharapova: Sami kreiramo svoju sreću

Dok je na teniskom terenu fokusirana samo na igru i ne zamara se izgledom, izvan terena proglašena je jednom od najglamuroznijih tenisačica, a ove godine postala je i zaštitno lice parfema Avon LUCK EDP.

 

Maria Sharapova, dvadesetsedmogodišnja teniserka, i sama se može pohvaliti dobrom dozom sreće u svom privatnom i profesionalnom životu. Za nju, Avon Luck predstavlja parfem koji donosi sreću, osećaj sofisticiranosti i luksuza, ali istovremeno služi i kao podsjetnik na to da možemo imati sve i da su mogućnosti nepregledne.

 

Imali smo zadovoljstvo ekskluzivno putem telefona razgovarati sa Mariom o parfemu i sreći.

 

 

Maria Sharapova (1)

 

Kako je počela Vaša priča sa Avonom?

– Upoznata sam s brendom, odrastala sam s njim, jer su ga koristile moja baka i moja majka, tako da ga dobro poznajem. Drago mi je da su baš mene izabrali za saradnju na kreiranju novog parfema.

 

 

Recite nam više o novom parfemu Avon Luck koji ste kreirali, zašto je poseban?

– Avon Luck je sjajan, novi miris i počešćena sam što sam dobila šansu biti lice tog posebnog parfema. Odmah mi se svidjelo sve ono šta Luck parfem predstavlja. Ukoliko se trudite i posvećeni ste postizanju određenog cilja, možete učiniti bilo šta i na kraju slaviti postignute uspjehe. Njegovo ime je značajno za mene, jer mislim da me kroz karijeru uvijek pratila sreća, možete se jako truditi, ali je vrlo bitno imati sreće i to dvoje je savršena kombinacija. Uživala sam radeći na ovoj parfemu.

 

 

Znači li to da ste Vi zapravo sretna žena?

– Imala sam sreću tokom svoje karijere da sam bila uključena u više kreativnih projekata i uživam biti dio toga. Sreća je vrlo bitan dio svačijeg života, jer ako se trudimo da budemo najbolji u svom poslu isto tako želimo da se osjećamo sretnima, međutim, uvijek kažem da što više radite, da ste sretniji, jer težite većim ciljevima. Određujete svoje ciljeve, radite naporno i jednostavno vas mora sreća početi pratiti. Mislim da svi kreiramo svoju sreću na mnogo različitih načina. Vjerujem u tu filozofiju.

 

Maria Sharapova (5)

 

Da se ne bavite tenisom, šta biste bili?

– Jako me zanima arhitektura, a osim toga čitam jako puno o tome. Putovanja mi omogućavaju da se upoznam sa raznim oblicima arhitekture u različitim zemljama. Arhitekturu jako puno cijenim.

 

 

Zanimljivo je da ste kreirali slatkiše Sugarpova?

– Jednostavno sam željela napraviti nešto drugačije, a uživam u slatkišima. Željela sam ući u taj posao, željela sam naučiti sve o tome, a osim toga jako je zabavno. Brend postoji već dvije i pol godine i raste svaki dan sve više.

 

 

Maria Sharapova (4)

 

Vaša saradnja sa Avonom će se nastaviti…

– Da sljedeće godine ćemo raditi na još jednom parfemu i drago mi je da pafrem Luck predstavlja početak naše dalje saradnje.

 

 

razgovarala_Besima Svraka

foto_AVON

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Lirika kafane: Večer poezije i muzike u sarajevskom pubu Tortuga