Spektakularni film ELVIS nagrađen 12-minutnim ovacijama u Cannesu

Release Date
27/05/2022
fotografije
Blitz / FBL

Publika je na filmskom festivalu u Cannesu drhtala za Austinom Butlerom koji glumi kralja Elvisa, u filmu Baza Luhrmanna. Film je nagrađen sa 12-minutnim ovacijama, najdužim na ovogodišnjem festivalu do sada. Kako su ovacije trajale i trajale, Butler je, sa suzama u očima, zagrlio podjednako emotivnu Priscillu Presley koja je doletjela u grad na jugu Francuske kako bi pružila podršku filmu o svom pokojnom mužu.

Muzička drama Warner Bros. studija dovela je do vrhunca publiku u Cannesu koja je pljeskom pohvalila Butlerovu izvedbu nekih od najvećih Presleyevih hitova, uključujući Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes i Suspicious Minds.

Elvis je prvi Luhrmannov dugometražni rediteljski rad još od Velikog Gatsbyja iz 2013. godine koji je također svjetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Cannesu. Pored Butlera u glavnoj ulozi glume, u ostalim ulogama ćemo gledati Toma Hanksa kao Elvisovog zloglasnog menadžera Toma Parkera; Oliviu DeJonge kao Priscillu; Kodi Smit-MekFi je Jimmy Rogers; Yola je sestra Rosetta Tharpe, a Kelvin Harison Jr. je B.B. King.

Austin Butler

Prije svjetske premijere Elvisa u Cannesu film je dobio odlične kritike od tri člana porodice muzičke ikone: Priscille Presley, Lise Marie Presley i unuke Riley Keough. Lisa Marie je nazvala film spektakularnim, dodajući: Austin je prelijepo utjelovio i prenio srce i dušu mog oca. Po mom skromnom mišljenju, njegov nastup je bez presedana izveden tačno kako treba, s poštovanjem. Riley Keough je izjavila da je počela plakati u prvih pet minuta filma, dodajući: Odmah sam osjetila koliko su Baz i Austin uložili truda da sve prikažu kako treba. To je u meni odmah izazvalo emocije…Osjećala sam se počašćenom što su se toliko trudili da zaista dođu do njegove suštine i osjete ono što je on bio. Austin je to tako lijepo prikazao.

Život i karijera neponovljivog Elvisa gledana je kroz prizmu njegovog složenog odnosa s menadžerom, Tomom Parkerom. Priča, kako je opisano, duboko zalazi u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave.

Film Elvis, u distribuciji Blitz filma, u kina dolazi pretpremijerno 22. juna, i to u prestižnom IMAX formatu, ali i standardnom 2D.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
BALADA Aide Begić, bh. kandidat za Oscara, od sutra u kinima!