Spektakularni film ELVIS nagrađen 12-minutnim ovacijama u Cannesu

Release Date
27/05/2022
fotografije
Blitz / FBL

Publika je na filmskom festivalu u Cannesu drhtala za Austinom Butlerom koji glumi kralja Elvisa, u filmu Baza Luhrmanna. Film je nagrađen sa 12-minutnim ovacijama, najdužim na ovogodišnjem festivalu do sada. Kako su ovacije trajale i trajale, Butler je, sa suzama u očima, zagrlio podjednako emotivnu Priscillu Presley koja je doletjela u grad na jugu Francuske kako bi pružila podršku filmu o svom pokojnom mužu.

Muzička drama Warner Bros. studija dovela je do vrhunca publiku u Cannesu koja je pljeskom pohvalila Butlerovu izvedbu nekih od najvećih Presleyevih hitova, uključujući Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes i Suspicious Minds.

Elvis je prvi Luhrmannov dugometražni rediteljski rad još od Velikog Gatsbyja iz 2013. godine koji je također svjetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Cannesu. Pored Butlera u glavnoj ulozi glume, u ostalim ulogama ćemo gledati Toma Hanksa kao Elvisovog zloglasnog menadžera Toma Parkera; Oliviu DeJonge kao Priscillu; Kodi Smit-MekFi je Jimmy Rogers; Yola je sestra Rosetta Tharpe, a Kelvin Harison Jr. je B.B. King.

Austin Butler

Prije svjetske premijere Elvisa u Cannesu film je dobio odlične kritike od tri člana porodice muzičke ikone: Priscille Presley, Lise Marie Presley i unuke Riley Keough. Lisa Marie je nazvala film spektakularnim, dodajući: Austin je prelijepo utjelovio i prenio srce i dušu mog oca. Po mom skromnom mišljenju, njegov nastup je bez presedana izveden tačno kako treba, s poštovanjem. Riley Keough je izjavila da je počela plakati u prvih pet minuta filma, dodajući: Odmah sam osjetila koliko su Baz i Austin uložili truda da sve prikažu kako treba. To je u meni odmah izazvalo emocije…Osjećala sam se počašćenom što su se toliko trudili da zaista dođu do njegove suštine i osjete ono što je on bio. Austin je to tako lijepo prikazao.

Život i karijera neponovljivog Elvisa gledana je kroz prizmu njegovog složenog odnosa s menadžerom, Tomom Parkerom. Priča, kako je opisano, duboko zalazi u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave.

Film Elvis, u distribuciji Blitz filma, u kina dolazi pretpremijerno 22. juna, i to u prestižnom IMAX formatu, ali i standardnom 2D.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.